Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szakmai tanácsadás a mellrákról

kategória: Daganatos betegségek, Programajánló

Szakmai tanácsadás várja az érdeklődőket szombaton a Semmelweis Egyetem (SE) Radiológiai és Onkoterápiás Klinikán Budapesten. A rendezvényen gyógyultak és betegek nyíltan beszélhetnek problémáikról, és feltehetik kérdéseiket klinikai onkológusnak, sebésznek, onkopszichológusnak, patológusnak, sugárterapeutának és radiológus szakorvosoknak, valamint ápolóknak és dietetikus szakembereknek is.

A program keretében az érintett nők fehérnemű- és fürdőruha-kollekciót mutatnak be, majd a közönség a Százszorszép Hastánc Klub előadását láthatja; az együttesben daganatos betegséggel küzdő nők táncolnak.

Magyarországon minden hetedik nőt érint a mellrák, a világon pedig egymillió új beteget regisztrálnak évente. Azoknak a nőknek, akiknél emlődaganatot diagnosztizálnak, nemcsak a betegséggel kell megküzdeniük, hanem számtalan változáson megy keresztül a testük. A haj és a mell a nőiesség, az anyaság egyik szimbóluma, és ezek akár átmeneti elvesztése miatt a túlélők gyakran nem találják többé vonzónak magukat.

2011.05.27 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Amikor a csont pálcikaként roppan...

Hatszázezer nő és háromszázezer férfi. Ennyi embert érint hazánkban a csontritkulás. Közülük minden hatodik évente legalább egyszer eltöri valamelyik csontját. Vajon mit kell tudni a csontritkulás okozta törésekről?

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések