Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szakmai tanácsadás a mellrákról

kategória: Daganatos betegségek, Programajánló

Szakmai tanácsadás várja az érdeklődőket szombaton a Semmelweis Egyetem (SE) Radiológiai és Onkoterápiás Klinikán Budapesten. A rendezvényen gyógyultak és betegek nyíltan beszélhetnek problémáikról, és feltehetik kérdéseiket klinikai onkológusnak, sebésznek, onkopszichológusnak, patológusnak, sugárterapeutának és radiológus szakorvosoknak, valamint ápolóknak és dietetikus szakembereknek is.

A program keretében az érintett nők fehérnemű- és fürdőruha-kollekciót mutatnak be, majd a közönség a Százszorszép Hastánc Klub előadását láthatja; az együttesben daganatos betegséggel küzdő nők táncolnak.

Magyarországon minden hetedik nőt érint a mellrák, a világon pedig egymillió új beteget regisztrálnak évente. Azoknak a nőknek, akiknél emlődaganatot diagnosztizálnak, nemcsak a betegséggel kell megküzdeniük, hanem számtalan változáson megy keresztül a testük. A haj és a mell a nőiesség, az anyaság egyik szimbóluma, és ezek akár átmeneti elvesztése miatt a túlélők gyakran nem találják többé vonzónak magukat.

2011.05.27 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Étrendi tanácsok időseknek

Bár "az öregség nem betegség" mondás igaz, de azért nem árt figyelembe venni az időskorban bekövetkező élettani változásokat, amikor egészséges és tápláló étrendet szeretnénk kialakítani idős családtagjainknak vagy magunknak.

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések