Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szakmai tanácsadás a mellrákról

kategória: Daganatos betegségek, Programajánló

Szakmai tanácsadás várja az érdeklődőket szombaton a Semmelweis Egyetem (SE) Radiológiai és Onkoterápiás Klinikán Budapesten. A rendezvényen gyógyultak és betegek nyíltan beszélhetnek problémáikról, és feltehetik kérdéseiket klinikai onkológusnak, sebésznek, onkopszichológusnak, patológusnak, sugárterapeutának és radiológus szakorvosoknak, valamint ápolóknak és dietetikus szakembereknek is.

A program keretében az érintett nők fehérnemű- és fürdőruha-kollekciót mutatnak be, majd a közönség a Százszorszép Hastánc Klub előadását láthatja; az együttesben daganatos betegséggel küzdő nők táncolnak.

Magyarországon minden hetedik nőt érint a mellrák, a világon pedig egymillió új beteget regisztrálnak évente. Azoknak a nőknek, akiknél emlődaganatot diagnosztizálnak, nemcsak a betegséggel kell megküzdeniük, hanem számtalan változáson megy keresztül a testük. A haj és a mell a nőiesség, az anyaság egyik szimbóluma, és ezek akár átmeneti elvesztése miatt a túlélők gyakran nem találják többé vonzónak magukat.

2011.05.27 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Így öregedjünk tudatosan!

Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Tippek:

A fájdalomcsillapítás orvosi szakértelmet igényel, és elfedhet fontos tüneteket, ezért szomszédtól, ismerőstől csak abban az esetben fogadjon el ajánlott gyógyszert, ha ismeri, és orvosa egyetértésével használta már!


Szponzorált hirdetések