Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szájszaga van? Már nem sokáig!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fog- és szájbetegségekAzonosították a kellemetlen szájszagot okozó baktériumot - jelentették be az Amerikai Fogtudományi Kutató Szövetség éves találkozóján Dallasban.

A Solobacterium moorei az a kórokozó, amelyik a nyelv felületén megtapadva bizonyítottan tartós, kellemetlen szájszagot okoz azzal, hogy bűzös kénvegyületeket képez.
"A nyelv baktériumai kellemetlen szagú vegyületeket és zsírsavakat termelnek. A kellemetlen szájszagot az ez esetek 80-90 százalékában ez okozza" - nyilatkozta Betsy Clark, a Buffaloi New York-i Állami Egyetem fogorvostan hallgatója, aki munkacsoportot hozott létre a kutatáshoz.
Ha nem a baktériumok a felelősek, akkor a kellemetlen szájszag a tüdőből vagy az arcüregekből származik - tették hozzá a szakemberek.
"Egyenlőre nem sokat tudunk erről a különös kórokozóról, de idővel biztosan ki lehet dolgozni megfelelő kezelést a baktérium ellen" - mutatott rá az egyik kutató. Addig is a naponta kétszeri, antibakteriális fogkrémmel és beépített nyelvtisztítóval ellátott fogkefével történő fogmosás segíthet - áll az egyetem által kibocsátott nyilatkozatban.

2008.04.11 16:12:10

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Fél lábbal a bajban

A súlyos cukorbetegségben szenvedő betegeknek jellemzően a lábukon begyógyulni nem akaró vagy igen-igen lassan gyógyuló sebek, fekélyek jelennek meg. Különösen akkor, ha nem kellően törődnek betegségükkel.

tovább

Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!


Szponzorált hirdetések