Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szájdaganat, melanoma, lúdtalp - a SZÉP eredményei

kategória: Bőrgyógyászat, Daganatos betegségek, Egészségügyi tájékoztatás, Programajánló

Egy három hónapos ikerpár és egy 92 éves hölgy is részt vett a hétvégi Szűréssel az Életért Programon Nagybajomban, Kadarkúton, Csurgón és Szentlőrincen.

Az első hétvégéhez hasonlóan a legnagyobb érdeklődést a szakorvosok által végzett vizsgálatok, azaz a szemészet, a fogászat és a bőrgyógyászat váltotta ki, emellett folyamatos volt a vérnyomás, a vércukor, a BMI index és a boka/kar index standok látogatottsága is - olvasható az összesítésben.


A bőrgyógyászati szűrést végző szakorvosok 11 résztvevőnél rosszindulatú bőrelváltozás-, 13 esetben melanoma-gyanút fedeztek fel. A szakorvosok ezen esetek egy részénél azonnali műtétet javasoltak.

A fogászati/szájüregi vizsgálatoknál a szakorvosok a legtöbb esetben jó szájhigiénét tapasztaltak, csupán egy esetben jeleztek szájüregi rosszindulatú elváltozás gyanúját.

Sok szülő elhozta gyermekét is, az első hétvégéhez hasonlóan sajnos a gyermekek többségénél ugyanúgy lúdtalpat és gerincferdülést állapított meg az ortopédiai szakorvos.

Összesen majdnem 1500 ember jött el az ingyenes szűrővizsgálatokra.

A rendezvénysorozat célja az egészséges életmód, a megelőzés és a szűrővizsgálatok népszerűsítése és annak tudatosítása, hogy felelősek vagyunk saját egészségünk megőrzéséért.

A szűrővizsgálatokat egész napos színpadi műsor, helyi néptáncosok és énekesek zenés programja, valamint ismeretterjesztő előadások kísérték. Az érdeklődök előadást hallhattak az egészséges táplálkozásról, a dohányzás ártalmairól, az elsősegélynyújtás alapjairól.

A SZ.É.P. III. legközelebb április 18-án Baktalórántházára, Hajdúdorogra, április 19-én Balkányba és Nyírlugosra látogat el.

2009.04.09 00:02:00

forrás: HáziPatika.comSzponzorált hirdetések