Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Az angol konyha 3 legveszedelmesebb zöldsége

kategória: Gondolta volna?, Táplálkozás

A sütőtök, a fehérrépa és a karórépa kőkemény héja és nem "felhasználóbarát" alakja sok háziasszonynak okoz problémát a főzés során - derült ki egy brit felmérésből. "A konyha az egyik legveszélyesebb hely a háztartási balesetek szempontjából, a leggyakoribbak a vágásos sérülések. A felmérés szerint évente tízezrek szereznek ilyen sérüléseket" - mondta Sheila Merrill, a Royal Society for the Prevention of Accidents (RoSPA) közegészségügyi tanácsadója. A felmérést a brit Nemzeti Ételbiztonsági héten az online házhozszállítással foglalkozó brit Just-Eat oldal készítette, több mint 2000 ügyfél megkérdezésével.

Az összesített adatokból kiderült, hogy a konyhai balesetek kétharmada a friss zöldségek előkészítése során történik. Az emberek ugyanis nehezen boldogulnak a kemény héjú zöldségekkel, és gyakran a daraboláshoz használt kés sem elég éles. Ezért nem meglepő, hogy a megkérdezettek szerint a három "legveszedelmesebb" zöldség a sütőtök, a fehérrépa és a karórépa. Az angol szakember tanácsa szerint az a legjobb, ha az ilyen zöldségeket inkább a szakemberekre hagyjuk. Így biztosan nem töltünk egy fél napot a sürgősségi osztályon.

Aki vakmerően maga próbálkozik a kemény zöldségek aprításával, annak érdemes megfelelően éles kést használnia és azzal óvatosan vagdalkoznia. Az sem jó megoldás, ha a híres szakácsok technikáját utánozzuk. Öt válaszadóból kettő azt is elismerte, hogy sérült már meg amiatt, mert a tévés főzőműsorokban szereplő szakácsok szeletelési technikáját próbálta utánozni.

2012.06.24 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

6 kérdés - a bankkártyáról, külföldön

Régen az ember könnyen meg tudta jegyezni, hol van a városban az a két-három ATM, amelyet rövid buszozással meg tud közelíteni otthonról, ha hirtelen készpénz szűkébe kerülne. Még viccesebb volt, ha a bankkártyáját vásárlásra akarta használni.

tovább

Tippek:

Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!


Szponzorált hirdetések