Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Süketen tértek haza!

kategória: Gondolta volna?, Neurológia

Több száz Afganisztánban szolgáló brit katona szenvedett maradandó halláskárosodást a heves harcokkal járó zajtól.

A The Times napilap az információ szabadságára vonatkozó törvény alapján benyújtott kérvényére nyilvánosságra hozták, hogy majdnem minden tizedik katona szenvedett olyan halláskárosodást, amely megakadályozhatja őket további harctéri szolgálatok végzésében, és ronthatja esélyeiket a polgári munkahelyeken is.

Médiatár főoldal
animáció

Középfülgyulladás, a fül felépítése

Középfülgyulladás, a fül felépítése

A Royal British Legion veteránszövetség közölte, hogy 1195 a védelmi minisztériumnak benyújtott hallásvesztéssel kapcsolatos beadvánnyal foglalkozott az elmúlt három évben. A The Times szerint a Grenadier Guards alakulat 411 katonája közül 37 szenvedett súlyos halláskárosodást. Az Afganisztánból tavaly októberben hazatért első zászlóalj 691 katonája közül 240-nek vannak panaszai a hallásával. A szintén tavaly októberben hazatért második zászlóalj 555 katonája közül 34 szenvedett halláskárosodást.

A napilap idézte a védelmi minisztérium közleményét, melyben azt állították, minden katona kapott füldugót és fülvédőt. Azt is elmondták azonban, hogy a fülvédelmet csak a helikoptereseknél tartatják be szigorúan.

Nagy-Britannia 7800 katonát állomásoztat Afganisztánban a NATO Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erő kötelékében illetve az amerikai hadműveletek résztvevőjeként, és a megszállás 2001-es kezdete óta összesen 121 katona vesztette életét a harcokban.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress
Animáció: HáziPatika.com

2008.11.03 09:14:05

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Nevessen, sétáljon és fogyjon le!

Nincs biciklim! Az edzőterem messze van, kinéznek az alakom miatt. Futni sem bírok! Ugye ismerősek ezek a kifogások? De tudta, hogy gyaloglással, sétával is fogyhat? Videóinkon megnézheti, mit tanácsol az amerikai nagykövet és a magyar világbajnok futó.

tovább

Tippek:

Amikor úgy enne valamit, valójában sokszor csak szomjas. Bármily furcsán hangzik, az embereket gyakran megtéveszti hiányérzetük. Először mindig kezdje ivással, és figyelje, valóban éhes-e még. A hideg gyümölcsteát ajánljuk szomjoltónak.


Szponzorált hirdetések