Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Stroke-megelőző program indul

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Neurológia, Szív- és érrendszeri betegségek

Prevenciós programot szerveznek a budapesti lakosok egészségvédelme érdekében - mondta Horváth Csaba, humán várospolitikai főpolgármester-helyettese, a Magyar Stroke Társaság vasárnap megrendezett ingyenes szűrőnapján.

A Városligetben rendezett ingyenes szűrőnapon több ezren vettek részt vasárnap. A Stroke Napja elnevezésű családi rendezvényen vérnyomás-, vércukorszint-, koleszterinszint-, haskörfogat- és testsúlymérés, valamint nyaki doppler vizsgálat segített kideríteni a lappangó egészségügyi problémákat.

Több olyan látogató volt, akinél bár tünet nem jelezte, vérnyomás értéke mégis meghaladta a 200 Hgmm-t.

A rendezvényt Budapest Főváros Önkormányzata névében Horváth Csaba humán várospolitikai főpolgármester-helyettes is támogatta. Elmondta, hogy néhány héten belül prevenciós programot indítanak a fővárosban élők egészségének védelmében, hiszen Budapest a stroke betegség egyik legfertőzöttebb területének számít. Szeretnék felhívni a lakosság figyelmét az elhízás, a mozgásszegény életmód, a dohányzás veszélyeire, valamint a szűrővizsgálatok, és az időablak fontosságára.

Bár Budapest jól ellátott stroke központokkal (összesen hat helyen van lehetőség a vérrög azonnali oldására), mindenek előtt a szélütés megelőzését szeretnék elérni a programmal.

Animáció: HáziPatika.com

2009.05.12 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Rajtam már csak a félhomály segít

A korosodó nők pontosan értik miről szól ez a mondat. Úgy érzik, hogy a "tünde fény" csak a fiataloknak kedvez. Jó megvilágításban ugyanis minden redő, ránc, folt, bőrhiba bosszantóan látványos. Tenni kell valamit, hogy emiatt ne kelljen sötétben élni.

tovább


Szponzorált hirdetések