Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Otthoni munka: nagyobb stressz

kategória: Stressz

Sokan szeretnék megtalálni az egyensúlyt a munka és a magánélet között, ám egy új tanulmány szerint a hivatásbeli és háztartási feladatok összeegyeztetése kimerítőbb azok számára, akik otthonukból dolgoznak.

Tim Golden, a New York-i Rensselaer Műszaki Intézet professzora egy nagyvállalat háromszáz telefonos munkatársát vonta be a vizsgálatába. Néhányan az irodából, míg mások otthonukból végezték a munkát. A szakember úgy tapasztalta, hogy az otthoni dolgozók feszültebbek voltak, mint azok, akik bejártak a munkahelyre.

Aki otthon dolgozik, nem menekülhet a háztartási feladatok elől. Ötből négy érintett vallotta be, hogy stresszesen éli a napjait, és nem találja meg a munka és a magánélet közti egyensúlyt. Ettől pedig csak még rosszabbul érezték magukat. Az adatokból az a következtetés vonható le, hogy az otthoni munka nagyobb stresszforrás, mint ha minden nap bejárnánk az irodába.

2011.11.22 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Korhullám és várható hatások

Nem kell sokat várni ahhoz, hogy a nyugati irányzatok, életstílus elérje Európa közepét, Magyarországot. Éppen ezért ahhoz, hogy a korhullám várható hatásairól reális képet rajzoljunk, meg kell ismerni a nyugati társadalmak átalakulását, trendjeit.

tovább

Tippek:

A túró igazi gyomorvédő étel, egyen belőle pár kanállal minden reggel. Különösen, ha gyomra érzékeny a savas ételekre, vagy hajlamos a gyomorfekélyre.

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések