Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Életmentő érgyógyító hab

kategória: Szív- és érrendszeri betegségek

Hozzájárulhat a potenciálisan végzetes agyi értágulatok sikeres kezeléséhez a Texasi A and M Egyetem munkatársainak innovatív megoldása. A Journal of Biomaterials Research aktuális száma egy poliuretán alapú, habszerű anyagot mutat be, mely segítheti a verőértágulatok (orvosi szóval: aneurizma) gyógyítását.

Az értágulat azért okoz problémát, mivel az érfal elgyengül, így a vérnyomásra repedéssel reagál, ami általában halállal végződik. Fred Clubb és munkatársai mesterséges vénás modellben tesztelték a módszert, és megállapították, hogy az jóval biztonságosabb, mint a jelenleg alkalmazott módszerek.

Az Egyesült Államokban évente mintegy 30 ezren szenvednek neurológiai károsodást, vagy halnak meg agyi aneurizma következtében. A tipikus sebészi kezelés az elszorító eszközök felhelyezéséből áll, csakhogy ez szövődményekkel fenyeget, a leggyakoribb az érgyulladás kialakulása - ami további tágulat képződéséhez vezethet. A poliuretán hab feltöltése a platinatekerccsel szemben jelent alternatívát. Megszilárdulását lézer segítségével érik el.

2013.06.25 00:02:00

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések