Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Sörkülönlegességek fesztiválja Nyíregyházán

kategória: Programajánló

A magyar dal napja társrendezvényeként sörkülönlegességek fesztiváljára is várják az érdeklődőket Nyíregyházán: péntektől, vasárnapig mintegy hatvanféle sört kóstolhatnak meg az ínyencek a főtéren.

A Nyíregyházi Söröző elnevezésű rendezvényen hazai és nyugat-európai italkülönlegességeket egyaránt felszolgálnak. Nemcsak a nagy sörgyárak termékeit, hanem a kis sörfőző manufaktúrákét is. Az utóbbiak között szép számmal lesznek hazai kisvállalkozások, amelyek egyre nagyobb szerephez jutnak a piacon egyedi sörfajtáikkal, közöttük ízesítettekkel is. A sörkóstolás pénteken és szombaton 15 órakor kezdődik, és mindkét napon éjfélig tart. Vasárnap, a magyar dal napján pedig már reggel 9 órakor kinyitnak az alkalmi sátorkocsmák. A kínált 60-féle sört különféle méretű poharakba csapolják - kétdecisekbe is, hogy minél több különlegesség legyen megkóstolható.

A finom sörök mellé ételkülönlegességeket is kínálnak a vendégeknek, fatüzelésű kemencékben sül majd a csülök sok-sok változata, valamint a kenyérlángos, megannyi feltéttel. Jó néhány helyi specialitást is rendelhetnek a vendégek a várost egykor újratelepítő tirpákok leszármazottai főzik és sütik meg őseik kedvenc ételeit. A szervezők a sörfesztivál első két napján, négy-négy órás koncerttel már hangolnak a magyar dal napjára is. Pénteken és szombaton egyaránt 18 és 22 óra között az alkalmi színpadon egymást váltják majd a helyi és megyebeli zenekarok.

2011.09.08 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek    Szponzorált hirdetések