Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Sokkoló videókkal! Két asszony is segítségnyújtás nélkül halt meg kórházban

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Pszichológia, Vészhelyzetek, katasztrófák

Közfelháborodást és elbocsátásokat eredményezett az Egyesült Államokban az a két, nemrégiben nyilvánosságra került eset, amikor úgy halt meg kórházi váróteremben beteg, hogy senki nem sietett a segítségére - pedig a közelben több ember is volt.

A brooklyni pszichiátriai intézet biztonsági kamerája azt rögzítette, hogy az asszony 24 órás várakozás után leesett a székről, és még percekig haldoklott mások szeme láttára.

A 49 éves Esmin Green sürgősségi ellátásra várt, ehhez képest felvétele után 24 órán keresztül nem foglalkozott vele senki.
Az asszony a várószoba székében ült, majd az egynapos várakozás után elvesztette az eszméletét, leesett a székről. A felvételen látszódik, hogy egy darabig rángatózik, majd elcsendesedik.

A váróban az asszonyon kívül más is volt, de senki nem sietett az asszony segítségére, és nem értesítették a személyzetet sem.
A videón az is látszódik, hogy miután a nő hason fekve hevert a padlón, többen jöttek-mentek mellette 2-3 méter távolságban, de ezek szerint senki nem találta furcsának a helyzetet.

45 perccel később egy biztonsági őr ment oda a földön fekvő asszonyhoz, majd mivel nem reagált a szólongatásra, nővért hívott. Ekkorra azonban az asszony már halott volt.
Elbocsátották az ügyeletes orvost és a nővért, és további vizsgálatokat ígértek.

A felvétel itt látható.

A Los Angeles-i esetben a videokamerán azt lehet látni, hogy Edith Isabel Rodriguez többször földre esik, majd feltápászkodik, végül láthatóan nagyon rossz állapotba kerül, vonaglik a földön a Martin Luther King Jr-Harbor kórház sürgősségi osztályán.
A betegek és személyzet azonban elsétált mellette, sőt a takarító felmosta mellette a padlót.
Kiderült, hogy ebben az esetben a beteg barátja még a 911-et is felhívta és segítségért könyörgött, de nem történt semmi.

A felvétel itt nézhető meg.

A tragédia miatt beperelték a kórházat, majd be is zárták az intézményt.

Amerikai elemzők szerint ilyen eset jóval gyakrabban előfordul, mint azt gondolnánk.

Kéky Kira

2008.07.07 10:09:32

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Gyógynövények

Gyógyító ételek

Életünk során sok olyan élelmiszerrel találkozunk, amelynek jótékony élettani hatásával nem vagyunk tisztában. A fokhagyma például kedvelt fűszernövény, de egyedülálló ízén kívül, vitamin és ásványianyag-tartalma sem elhanyagolható.

tovább


Szponzorált hirdetések