Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Sokkoló fotóval! Hétkilós daganat van a lány arcán

kategória: Daganatos betegségek, Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy

A képen látható 7 kilós daganatot operálják le egy vietnami lány arcáról az Egyesült Államokban.

Az orvosok szerint valószínűleg ez az eddigi legnagyobb daganat ebből a tumorfajtából.
A 15 éves Dao Thi Lai arcának és nyakának jelentős részét fedi, már a lány látását, valamint torkát veszélyezteti.

Már a mindennapos tevékenységek, mint az evés, ivás, alvás és a séta is problémássá váltak számára. Állapotára felfigyelt a Nemzetközi Gyermekalapítvány is, mely jótékonysági pénzgyűjtő akciót szervezett a várhatóan 107 000 dolláros műtét költségeinek fedezésére.

"A műtét nélkül Lai élete tragikusan korán érne véget, mivel a gyorsan növő daganat végül megakadályozná a légzését" - mondta el Jesus Gomez, a Miami Egyetem Jackson Memorial Klinikai Központ arc-, állcsont- és szájsebésze, aki a műtétet végzi.

A daganat már Lai három éves kora óta nő. A fiatal lány annak reményében érkezett édesanyjával az Egyesült Államokba, hogy végre megszabadulhat arcát súlyosan elcsúfító, sőt most már az életét is veszélyeztető daganatától.
"A schwannoma daganatok nem számítanak az extrém ritka tumorféleségek közé. Lai tumorának mérete azonban valóban kivételes, lehetséges, hogy a valaha leírt legnagyobb" - mondta a sebész.
Szakértők szerint a schwannomák az idegeket burkoló szövetből kiinduló daganatok, melyek rendszerint nem rosszindulatúak, és eltávolításuk után ritkán újulnak ki.


A lány történetéről olvashatnak angolul a Nemzetközi Gyermekalapítvány oldalán, ahol adományokat is gyűjtenek a műtétre.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

2008.04.24 10:06:07

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Félúton

Az emberélet útjának felén életünk különböző szálai összekuszálódnak, ezért új utakat keresünk, iránymutatásra szorulunk. Kételyeink támadnak az élet értelmével kapcsolatban. Hová tartunk? Mi a feladatunk? Van-e még lehetőségünk a kiteljesedésre?

tovább

Tippek:

A fájdalomcsillapítás orvosi szakértelmet igényel, és elfedhet fontos tüneteket, ezért szomszédtól, ismerőstől csak abban az esetben fogadjon el ajánlott gyógyszert, ha ismeri, és orvosa egyetértésével használta már!


Szponzorált hirdetések