Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Sokízületi gyulladást is kezelnek a Békés megyei kórházban

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Reumatológiai problémák

A sokízületi gyulladás kezelésére önálló részleget hoztak létre a Békés Megyei Önkormányzat Pándy Kálmán Kórházában Gyulán - közölte az intézmény osztályvezető főorvosa pénteken az MTI-vel.

Keszthelyi Péter elmondta: a rheumatoid arthritis, vagyis a sokízületű gyulladás, továbbá a Bechterew-kór és a pikkelysömörhöz társuló gyulladás a magyar népesség 0,5-1 százalékát sújtó megbetegedés.
Békés megyében e betegségek döntő többségét eddig a kórház reumatológiai szakrendelésén ismerték fel, a reumatológusok irányításával állították be a gyógyszeres kezelést, gondozták a betegeket.

TIPP

Elindult az Év Kórháza szavazás, voksoljon Ön is a Pándy Kálmán Kórházra!

"Vannak olyan betegek, akik a hagyományos gyógyszerek kombinált alkalmazásával sem lesznek panaszmentesek, ezért hoztuk létre az új, speciális terápiára alkalmas részleget" - mondta a főorvos.
Az osztályon most kialakított, három helyiségből álló vizsgáló- és kezelőtérben, a többi reumás panaszostól elkülönítve látják el ezeket a betegeket.

A terápia két évig is eltarthat, a páciensek ezekre a betegségekre kifejlesztett gyógyszereket kapnak, elsősorban infúzióban, majd folyamatosan vissza kell járniuk kontrollra.
Keszthelyi Péter elmondta, hogy 2006 óta a kórházban már 330, ilyen betegségekben szenvedő fordult meg, s az új kórházi részleg kialakításával egy helyen tudják megoldani a betegirányítás, a -felvilágosítás és -gondozás összetett feladatait.

2010.10.09 00:02:00

forrás: MTI


50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések