Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Sokízületi gyulladás - védekezzen ellene!

kategória: Öregedés, Reumatológiai problémák

Bővített formában jelent meg újra a Reumatoid artritisz - sokízületi gyulladás címmel a SpringMed Betegtájékoztató Könyvek sorozatában dr. Szekanecz Zoltán könyve.

A sokízületi gyulladás, vagy más néven reumatoid artritisz, hazánkban is legalább ötvenezer embert érint. Súlyos, fájdalmakkal járó, hosszan tartó betegség, melyre azonban fel lehet készülni: a betegség előrehaladását jelentősen lehet csökkenteni kezelésekkel.

A tüneteket és az okokat is lehet kezelni gyógyszerekkel is, valamint az ízületvédelem alapos elsajátításával, gyógytornával és a megfelelő rehabilitációval. A szakavatott reumatológus szerző könyve ehhez kíván segítséget nyújtani.

A kiadványban olvashatnak a reumáról, a reumatoid artritiszről, az ízületekről és azok gyulladásáról, a betegség okairól. A szerző kitér a reumatoid artritisz gyógyszeres, sebészi kezelési lehetőségeire és a fizioterápiára.Dr. Szekanecz Zoltán belgyógyászatból, reumatológiából és klinikai immunológiából szerzett szakképesítést, 1994 óta vezeti a Debreceni Klinika Arthritis Ambulanciáját. A Reumatológiai és Fizioterápiás Szakmai Kollégium tagja, a Magyar Reumatológusok Egyesülete és a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság vezetőségi tagja.

A SpringMed Kiadó Betegtájékoztató Könyvek - REUMATOLÓGIA sorozata a Csont és Ízület Évtizede Alapítvány szakmai támogatásával jelenik meg.

A könyv a nagyobb könyvesboltokban, egyes patikákban kapható, valamint megrendelhető az alábbi honlapokon: www.springmed.hu, www.fokuszonline.hu, www.bookline.hu, www.konyvkereso.hu.

2008.05.14 15:19:04

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Megelőzhető az újbóli csonttörés!

Sokan nem élik túl a csonttörést - szeretett, kedves idős rokonainkat, szomszédainkat veszíthetjük el amiatt, hogy nem ismerték fel időben a csontritkulásukat. Tudja meg, mit mond az orvos a megelőzésről, kezelésről!

tovább


Szponzorált hirdetések