Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Sétálj az egészségedért a Margit-szigeten!

kategória: Celeb, Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövetével, Monspart Sarolta világbajnok futóval és az Elhízástudományi Társaság elnökével lehet közösen sétálni az elhízás ellen szombaton 10 órától a Margit-szigeten.

A program a Margit-szigeti Danubius Grand Hotel előtti szabad területről indul, és minden érdeklődő bekapcsolódhat.

A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet: az elhízás a 21. század egyik legnagyobb egészségügyi kihívása.
Kezelése már nem esztétikai vagy kozmetikai kérdés, hanem társadalmi elvárás. Az 1980-as évek óta sok európai országban háromszorosára nőtt a felnőttkori elhízás előfordulása, és e betegség hasonlóan magas arányban érinti a gyerekeket is.

A "Sétálj az egészségedért" program a Magyar Elhízástudományi Társaság és az Országos Egészségfejlesztési Intézet közös rendezésében, a Szív- és érrendszeri betegségek megelőző program obezitás alprogramjának keretében valósul meg.

2008.05.09 08:58:48

forrás: HáziPatika.com/Kéky Kira


Cikkajánló

Témakör: Aranyér

Az aranyérbetegség kezelése

Egy bizonyos kor felett egyre többen küzdünk aranyérbetegséggel. Ha utol is ért az állapot, szeretnénk minél előbb megszabadulni tőle, vagy legalább enyhíteni a tüneteket. Cikkünkben az aranyér kezelési lehetőségeit foglaljuk össze.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések