Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Sétálj az egészségedért a Margit-szigeten!

kategória: Celeb, Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövetével, Monspart Sarolta világbajnok futóval és az Elhízástudományi Társaság elnökével lehet közösen sétálni az elhízás ellen szombaton 10 órától a Margit-szigeten.

A program a Margit-szigeti Danubius Grand Hotel előtti szabad területről indul, és minden érdeklődő bekapcsolódhat.

A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet: az elhízás a 21. század egyik legnagyobb egészségügyi kihívása.
Kezelése már nem esztétikai vagy kozmetikai kérdés, hanem társadalmi elvárás. Az 1980-as évek óta sok európai országban háromszorosára nőtt a felnőttkori elhízás előfordulása, és e betegség hasonlóan magas arányban érinti a gyerekeket is.

A "Sétálj az egészségedért" program a Magyar Elhízástudományi Társaság és az Országos Egészségfejlesztési Intézet közös rendezésében, a Szív- és érrendszeri betegségek megelőző program obezitás alprogramjának keretében valósul meg.

2008.05.09 08:58:48

forrás: HáziPatika.com/Kéky Kira


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Unoka születik

Talán el lehet az érkező unokát képzelni. De egyet nem lehet máskor és másként, csak az unoka születése pillanatától kezdve érezni a határtalan szeretetet és örömet, amely végül is megteremti a nagyszülőt.

tovább

Tippek:

Amikor úgy enne valamit, valójában sokszor csak szomjas. Bármily furcsán hangzik, az embereket gyakran megtéveszti hiányérzetük. Először mindig kezdje ivással, és figyelje, valóban éhes-e még. A hideg gyümölcsteát ajánljuk szomjoltónak.


Szponzorált hirdetések