Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Séta a szívünkért

kategória: Programajánló, Szív- és érrendszeri betegségek

A Magyar Kardiológusok Társasága szeptember 22-én közös sétára invitálja a lakosságot a Margitszigeten. A rendezvénnyel a Társaság célja felhívni a figyelmet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében kiemelt jelentőségű rendszeres testmozgás, valamint a sport fontosságára.

Hazánkban jellemzően keveset mozognak az emberek napi szinten, pedig a magas vérnyomás, a cukorbetegség, illetve az egészségtelen táplálkozásból eredő rizikófaktorok mellett a rendszeres testmozgás hiánya az egyik leggyakoribb oka a szívbetegségek kialakulásának.

A kardiológusok ezzel a könnyed, 2,5 km hosszúságú sétával is szeretnék hangsúlyozni, hogy a nemzetközi ajánlások alapján már napi legalább 30 perc séta elegendő ahhoz, hogy nagy lépést tegyünk a szívbetegségek prevenciója érdekében. A szombati eseményen 14:00-tól kezdődik a gyülekező a séta startjánál, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban, maga a megmozdulás 15:00-kor veszi kezdetét.

Az érdeklődők a helyszínen nevezhetnek, szűrővizsgálatokon vehetnek részt, melyet a "Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram" biztosít. A szűrőkamionon 27 féle vizsgálat elvégzésére van lehetőség. Maguk a kardiológusok is nagy számban vesznek részt az eseményen, példát mutatva a lakosságnak. Bíznak abban, hogy minél többen csatlakoznak a felhíváshoz és minél többen kilátogatnak a Margitszigetre, mely a Városligetben szeptember 30-án megrendezésre kerülő "Szívünk Napja" főrendezvény előfutára.

2012.09.22 00:02:00

forrás: 50pluszSzponzorált hirdetések