Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Segítő kezek az Országos Kardiológiai Intézetben

kategória: Gondolta volna?, Gyermek-egészségügy, Gyógyszerészet, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Kerti munkát, kert(sz)építést adott "ajándékba" a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetnek a hét végén a Boehringer a Közösségért (BaK) önkéntes munkacsoportja.

Az intézet dolgozóival közösen a kórház belső udvarát, valamint a gyerek szívsebészet télikertjét gondozták, ezzel is megmutatva, hogy nem csupán gyógyszerrel, hanem kétkezi munkával is lehet segíteni a betegeknek és egészségügyi intézményeknek.

A tágabb közösség támogatása hosszú idő óta egyike a gyógyszergyártó cég legfőbb értékeinek, ami eddig többek között a kutatás-fejlesztésben és különböző adományok formájában valósult meg.
2008 áprilisában alakult meg a BaK munkacsoport, amelynek önkéntes dolgozói munkaidejükön túl személyes segítséget nyújtanak ott, ahol sosem lehet elég dolgos kéz, hallgató fül és vidám mosoly.

"Fontosnak gondoltuk egy olyan, vezetői szinten is maximálisan támogatott belső kezdeményezés elindítását, amely példaértékű lehetőséget ad a munkatársaknak, hogy jótékonyságra fordítsák szabadidejük egy részét. Segítő akciónknak a csapatépítésen túl közösségformáló ereje van, és bízunk abban, hogy a rászorulók örömmel és hálával fogadják felajánlásainkat. Örömmel tapasztaltuk, hogy a BaK öt életre hívó tagjához rövid időn belül számos kolléga csatlakozott" - mondta el Misley Nóra, az egyik alapító.

Az önkéntesek számos akció keretében szeretnék bizonyítani segíteni akarásukat. Az őszi kerti munkák után decemberben a munkatársak által felajánlott ajándékokat juttatják majd el egy gyermekotthon karácsonyfája alá. További terveik között szerepel ruhagyűjtés, valamint a Magyar Vöröskereszttel együttműködve önkéntes véradás szervezése - tájékoztatta a HáziPatika.com-ot a cég.

2008.09.30 15:19:00

forrás: HáziPatika.com


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések