Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Segítenek vagy nem segítenek?

kategória: Gyermek-egészségügy, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Pszichológia, Szenvedélybetegségek

Évente mintegy 30 segítő foglalkozásra készülő fiatal vesz részt a Kompánia Alapítvány képzéseiben, egészségfejlesztést szolgáló prevenciós programjaiban, iskolai és nem iskolai színtereken.
Céljuk a fiatalok veszélyeztetettségének csökkentése, céljuk, hogy hozzájáruljanak társaik önismereti és kapcsolati kultúrájának fejlesztéséhez. Elsősorban kortársközösségi eljárásokat, interaktív dramatikus játékokat használnak. A programok hatékonyságát éppen a kortárshatás, a kommunikáció hitelessége, a "közös nyelv" biztosítja: ebben van a kortárssegítés ereje.
A közös munka során kölcsönösen formálódnak a segítő foglalkozásra készülő fiatalok, és az egyéni érdeklődések mentén változik maga a szervezet is - derült ki a szervezet 10. születésnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A Kompánia ez év februárjában az "Alternatíva" elnevezésű program harmadik láncszemeként, a Csepel Plázában kezdte meg egyik új típusú programját.
Az "Alternatíva" a plázalátogató, csellengő, szerhasználat és játékfüggőség veszélyeinek kitett 14-18 éves gyermekek és fiatalok számára kínál vonzó, családias alternatív foglalkozásokat, a hét minden napján, éppen ott, azon a színtéren, ahol kutatási adatok szerint jelentősebb számarányban szabadidejüket töltik.
Működése bő három hónapja során 993 (átlagban napi 10) látogatást regisztráltak, ennek során 279 fiatallal léptek kapcsolatba, és vonják be a magasabban szervezett segítő kapcsolatokba.

A Kompánia Alapítván az egyik legelső magyar kortárssegítő csoport (Tini Lánc) bázisán jött létre 10 évvel ezelőtt: elsődleges célja a fiatalok veszélyeztetettségének csökkentése. Az elmúlt évek során több mint 300 önkéntes fiatal segítette a szervezet munkáját. Jubileumi találkozójukon a kortárs-segítéssel kapcsolatos szakmai megbeszélések mellett különféle segítői életpályákat ismerhettek meg az érdeklődők.

2008.06.10 13:14:28

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Ötven felett a futópadon

A rendszeres mozgás pozitív hatásairól mindenki sokat tud, ám mégis vannak, akik félelemből, az egészségi állapotuk vagy az életkoruk miatt nem kezdenek el sportolni. Pedig az óvatos, fokozatos és körültekintő mozgás az időseknek is jót tesz!

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések