Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Sebhelyesek a nyerők!

kategória: Bőrgyógyászat, Gondolta volna?, Pszichológia

Népszerűbbek a sebhelyes arcú férfiak a rövid távú kapcsolatot kereső hölgyek körében - fedezték fel a Liverpooli Egyetem tudósai.

Korábban azt feltételezték, hogy a sebhely taszító vonás a nyugati kultúrákban, míg más helyeken az érettséget és erőt jelentik. A Liverpooli és Sterlingi Egyetem tudósai ezzel szemben azt találták, hogy a nyugati nők vonzónak találják a férfiakon a sebhelyeket és az egészséggel, bátorsággal azonosítják.

A kutatók megvizsgálták, hogy a sebhelyek mennyiben befolyásolják a rövid, illetve hosszú távú kapcsolatra vágyó férfiak és nők párválasztását. Azt találták, hogy a nők rövid távú kapcsolat céljára jobban kedvelik a sebhelyes arcú férfiakat, a hosszú távú kapcsolatnál a hegek nem játszottak szerepet. A férfiak mindkét fajta kapcsolatra egyaránt vonzónak tartották a sebhelyes és hegek nélküli arccal rendelkező nőket.

"A férfi és női résztvevőknek egyaránt olyan fotókat mutattak, melyeken sérülés vagy betegség miatt hegesedett arcokat láthattak, majd megkérték őket, hogy rangsorolják őket aszerint, mennyire találják vonzónak hosszú vagy rövid távú kapcsolathoz" - mondta Dr. Rob Burriss, az Egyetem Biológiatudományi karáról elmondta. Hozzátette: "a nők vonzónak találták a sebhelyeket a rövid távú kapcsolathoz, mert ezt a vonást a férfiasság szimbólumának tekintik, mely a magas tesztoszteron-szinthez és a jó génállományhoz kapcsolódik, mely az utódokra átöröklődik. A hegmentes férfiakat általában gondoskodóbbnak vélik, mely miatt alkalmasabbak a hosszú távú kapcsolat létesítésére. Az eredmények azt mutatják, hogy több közös van a nyugati és a többi kultúra közt, mint eredetileg feltételeztük. A venezuelai Yanomamö törzsnél is például az erő jeleként értékelik a hegeket. Ők arcfestéssel emelik ki a rituális verekedésekből származó hegeket. A férfiak kitartását a fejre mért ismételt ütésekkel tesztelik. A feltételezés, hogy a heg a bátorság jele, egybevág a nyugati kultúra vívótermeinek történelmi hagyományainak. Itt a sebhely gyakran a bizonyítéka a bátorságnak és ellenállásnak."

2008.11.21 09:24:36

forrás: Medipress


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tippek:

Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.


Szponzorált hirdetések