Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Sárkányhajók a Lágymányosi-öbölben

kategória: Programajánló

Több száz profi és amatőr versenyző küzdelmének lehet tanúja a közönség az idei Sárkányhajó Fesztiválsorozat keretében, amelynek első állomását május 11-12-én a Lágymányosi-öbölben rendezik meg. Az ország egészére kiterjedő, több ezer látogatót vonzó sárkányhajó versenysorozatnak Budapest mellett Fadd-Dombori, Győr, Szombathely, Szeged és Székesfehérvár ad még otthont. A fesztivál mellett július 23-a és 28-a között Szegeden rendezik meg a Nemzetközi Sárkányhajó Világbajnokságot.

A 12,5 méter hosszú, egzotikus sárkányhajók versenye igazi kuriózum. Kétezer éves története Dél-Kínába nyúlik vissza, ahol minden évben megtartják, hatalmas ünnepséggel és különleges felvonulással. A Magyar Sárkányhajó Szövetség által 1998-ban Magyarországon is meghonosított sportágnak ma már több mint félezer művelője van. Az elmúlt években a magyar versenyzők kiemelkedő eredményeket értek el a versenyeken, a 2011-es tampai világbajnokságon a magyar Premier Open legénysége hozta el a világbajnoki címet.

2013.05.11 00:02:00

forrás: HáziPatika.com

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

  Praktikák:

  VitaminABC

  VitaminABC
  tovább


  Szponzorált hirdetések