Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Sándor-napi bormustra Tapolcán

kategória: Programajánló

A Balatoni Borrégió egyik legjelentősebb hagyományos szakmai találkozóját, a Sándor-napi Bormustrát március 18-án tartják Tapolcán, ahol idén a régióban termelt, tavalyi évjáratú rozékkal és illatos fehérborokkal ismerkedhetnek a szakértők, érdeklődők.

A Tamási Áron Városi Művelődési Központban a hat borvidékből álló Balatoni Borrégió termelői, köztük ismert pincészetek és a borrégióban termelő neves külföldiek sorakozatják fel a legjobb boraikat - mondta el Mezőssy Zoltán borász-gasztronómus, a bormustra házigazdája. A rendezvényre elsősorban a szőlészeket, borászokat, borkereskedelemmel foglalkozókat, a bort a gasztronómiában és a turizmusban felhasználó szakembereket várják, de szívesen látják a különleges minőséget kereső borkedvelőket is.

A tavalyi évjáratú borokról Májer János, a Pannon Egyetem Agrártudományi Centrum Badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének igazgatója tart előadást. A szakértők Kulka Gábor borász irányításával ismerkednek a tavalyi évjárat régióban termelt legjobb rozéival és illatos fehér boraival. A borokat Kállay Miklós, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára, tanszékvezetője mutatja be, kóstolással egybekötve. A mustrát a borokhoz illő vacsora zárja: borókás vaddisznópörkölt házi galuskával, mangalicakolbászos és libahúsgombócos töltött káposzta, valamint desszert.

2011.03.17 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


    Cikkajánló

    Témakör: Mozgás

    6 kérdés - a bankkártyáról, külföldön

    Régen az ember könnyen meg tudta jegyezni, hol van a városban az a két-három ATM, amelyet rövid buszozással meg tud közelíteni otthonról, ha hirtelen készpénz szűkébe kerülne. Még viccesebb volt, ha a bankkártyáját vásárlásra akarta használni.

    tovább

    Tippek:

    Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!


    Szponzorált hirdetések