Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Rózsaszín energia hullámzott végig a Lánchídon

kategória: Daganatos betegségek, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

A mellrák elleni küzdelem támogatójaként a sztárvendég Olivia Newton-John is részt vett október 2-án a Rózsaszín Hídsétán, hogy felhívja a figyelmet a mellrák korai felismerésének fontosságára.

Szőrtelenítés, fogápolás, bőrradírozás, hidratálás - egy ápolt, önmagára igényes nő mindennapi rutinjának részei ezek, amelyeket szinte automatikusan teszünk meg nap mint nap, szépségünk és egészségünk megőrzése érdekében. Sajnos a mell önvizsgálata a fentiekkel ellentétben már nem tartozik a legtöbb nő rutinműveletei közé, holott elegendő havonta egyszer elvégezni - hívta fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelmet támogató Energizer és a Wilkinson.

Jó tudni!

A limitált kiadású rózsaszín elemek, valamint a rózsaszín borotvák forgalmazásából - amelyekhez a mellrák elleni küzdelem jegyében a helyes önvizsgálatot bemutató tájékoztató füzet is tartozik - befolyt összegből támogatják az Egészség Hídja Összefogást. A női borotvákat is gyártó cég azt vállalta, hogy a termékein található tájékoztató segítségével felhívja a nők figyelmét, hogy az ápoltsághoz az egészségünk védelme is hozzátartozik.


Az mellrák a második leggyakoribb rákos megbetegedés a világon, a nők körében pedig ez a vezető ráktípus. Több mint 10 százalék a valószínűsége, hogy egy nőnek az élete során egyszer szembe kell majd néznie a mellrákkal. Szerencsére a betegség korai stádiumban viszonylag jól kezelhető, ehhez viszont rendszeres önvizsgálatra és szűrésre van szükség.

A már kialakult emlőrák helyes mellönvizsgálattal könnyen felfedezhető, és idejében felismerve 90 százalékban gyógyítható is. A mell önvizsgálatára a legalkalmasabb a menstruáció végét követő második-harmadik nap. Fontos, hogy minden hónapban ugyanakkor végezzük a vizsgálatot, és hogy ne csak a tapintással észlelhető eltérésekre figyeljünk, hanem a külső, szemmel látható elváltozásokat is keressük.

A mellvizsgálat egy része éppúgy elvégezhető reggel vagy este a zuhany alatt állva, mint a hónalj borotválásakor, időkiesést tehát nem okoz, viszont életet menthet.

A két cég csatlakozott a korai diagnosztizálás fontosságát hirdető Egészség Hídja Összefogáshoz, és részt vett az október 2-án megrendezett Rózsaszín Hídsétán. Az eseményen olyan sztárok is tiszteletüket tették, mint Olivia Newton-John, az Egészség Hídja Összefogás arcai: Sebestyén Márta és Detre Diána, és további, az ügyet támogató nagyságok, mint az amerikai nagykövetasszony, Schmitt Pálné Makray Katalin, Makány Márta és sokan mások. A sétán a nagy tömeg a Légierő Zenekar vezetésével vonult át a rózsaszín Lánchídon, felszabadult hangulatban, rózsaszín lufikkal és elemlámpákkal.

A kampány részeként piacra dobott különleges rózsaszín elemek, és a tájékoztató füzettel ellátott borotvák megvásárlásával mi is támogathatjuk a mellrák elleni küzdelmet, miközben új tudásunkkal felszerelkezve a zuhany alatt saját egészségünket is megóvhatjuk.

Animáció: HáziPatika.com

2010.10.04 13:50:07

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

A végbél betegségei 1.

A hátsó fertályt sem szabad elhanyagolni!

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések