Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Rossz közérzet, rossz jegyek

kategória: Alkoholizmus, Alvászavar, Gyermek-egészségügy, Stressz

Az alváshiány, a sok televízió és számítógép mellett eltöltött idő, a stressz, a szerencsejátékok, valamint az alkohol és drogfogyasztás mind komolyan befolyásolják az egyetemisták iskolai teljesítményét - állítják a Minnesota Egyetem Boynton Egészségügyi Ellátójának kutatói.

"Kutatási eredményeink szerint közvetlen kapcsolat van a diákok egészségi állapota, és tanulmányi eredményeik között" - nyilatkozta Dr. Ed Ehlinger, a kutatás vezetője. A mostani kutatás során összesen 24 000 Minnesotában élő egyetemi hallgatót interjúvoltak meg egészségügyi állapotukról és tanulmányi eredményeikről.

A kérdésekre adott válaszok alapján a tanulók közel 70 százaléka szenved állandó stressztől, 33 százalékuk szerint pedig a stresszes életmód rossz hatással van a tanulmányi eredményeikre. A megkérdezettek 20 százaléka szerint az alváshiány is komoly gondokat okozhat az iskolai teljesítményre nézve.

A megkérdezettek 30,4 százaléka saját bevallása szerint túl sok időt tölt a televízió és a számítógép előtt. 13 százalékuk szerint ez rossz hatással van iskolai teljesítményükre. "Tévézés és számítógépezés helyett, ha jó jegyeket akarnak, a hallgatók jobban teszik, ha inkább alszanak" - nyilatkozta Dr. Ehlinger.

A megfigyelések szerint a dohányzás is rossz hatással van az iskolai jegyekre, még abban az esetben is, ha az illető csak havonta egyszer-kétszer gyújt rá.

Dr. Ehlinger szerint a tanulók szüleinek, az iskoláknak, és a tanulóknak saját maguknak is nagyobb figyelmet kellene fordítaniuk az egészséges életre, hiszen ez egész életükre kihatással van. "Egy nap majd ezek az emberek irányítják a világot, ezt pedig csak úgy tehetik meg, ha egészségesek és szellemileg frissek tudnak maradni" - nyilatkozta Dr. Ehlinger.

2008.10.28 09:45:11

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések