Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Reumatoid artritisz - kockázat nélkül kipróbálhatja, milyen így élni!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Programajánló, Reumatológiai problémák

Ingyenes interaktív kiállításon próbálhatja ki bárki, hogy milyen érzés reumás sokízületi gyulladással élni.

Egy speciális kesztyű segítségével kipróbálható az Árkád Üzletközpontban május 28-ig, hogy milyen nehéz a betegek számára akár a legegyszerűbb hétköznapi feladatok elvégzése is.
Reumatológus szakorvostól kérhetnek ingyenes konzultációt május 27-én délután 3 és 5 óra között.

A Magyar Reumatológusok Egyesülete támogatásával létrejött rendezvényen a

betegség kialakulásáról, a tünetekről, a kezelésről, és az élhetőbb élet lehetőségéről tudhatnak meg sok mindent a látogatók.

A reumatoid artritisz autoimmun betegség, vagyis a szervezet védekezőmechanizmusa az, ami ismeretlen okból saját maga ellen fordul, világszerte több millióan, hazánkban körülbelül 80-90 ezren szenvednek tőle.
Tévhit, hogy csak az időseknél fordul elő! Aktív, munkaképes korú nőket is megtámad a betegség.

Bár minden betegnél másként, más ütemben dolgozik a betegség végül gyakran terjedhet át az ízületekről a tüdőre, szívre, egyéb belső szervekre, súlyos szövődményeket okozva ezáltal. A különböző szövődmények és járulékos megbetegedések miatt az ebben a kórban szenvedők várható élettartama mintegy 10 évvel rövidebb a nem beteg embertársaikhoz viszonyítva - hívta fel a figyelmet a Magyar Reumatológusok Egyesülete.

2009.05.21 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Ügyintéző

6 kérdés - mielőtt hitelt venne fel

Van az úgy, hogy nagyon kell a pénz, nincs mese. Hiába tudja józan eszével az ember, hogy a kölcsön kapott pénzt költve azt éli fel, amit még meg sem keresett, és sok esetben csak annyit ér el ezzel, hogy későbbre tolja a gondot, amitől most fáj a feje.

tovább

Tippek:

Egy tartalmas, őszinte beszélgetés hozzásegít a lelki egyensúlyhoz, megkönnyebbülést hoz, feloldja a szorongásokat. Érdemes egy nagy levegőt venni, és megszervezni, akár még ma estére is sikerülhet.


Szponzorált hirdetések