Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Retro véradás újra a Városmajorban

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Programajánló

Negyedik alkalommal szervezi meg retro véradási akcióját az Országos Vérellátó Szolgálat szeptember 8-án a Városmajorban, a Városmajori Szabadtéri Színpad mellett. 9 és 18 óra között sörrel, virslivel, péksüteménnyel és csokoládéval jutalmazzák a segíteni vágyókat. Az eseményre ezer véradót várnak, akik így csaknem háromezer vérre, vérkészítményre szoruló betegen segíthetnek egy nap alatt. A helyszínen vért adók retro menüt és ajándékcsomagot kapnak.

Véradó lehet minden 18 és 60 év közötti, több mint 50 kilogramm súlyú, egészséges ember. A szervezők kérik, hogy a véradók személyi igazolványukat, TAJ- és lakcímkártyájukat vigyék magukkal.

A szervezők az eseménnyel az 1960-as, '70-es, '80-as évek véradásának hangulatát szeretnék felidézni, akkor a program az összetartozást szimbolizáló, vidám társasági esemény volt: a véradók egyszerre ünnepelték egymást és azokat a beteg embereket, akik nekik köszönhetően kaptak új esélyt az életre.

2012.09.05 00:02:00

forrás: MTI


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések