Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Részegen a séta is végzetes lehet

kategória: Alkoholizmus, Balesetek, elsősegély

A legtöbben tisztában vannak az ittas vezetés veszélyeivel. Arra azonban kevesen figyelnek oda, hogy az alkoholmámoros ünnepek közeledtével az olyan mindennapos tevékenységek, mint egy könnyed séta is halálos veszélyt rejthetnek. "Alkoholos befolyásoltság alatt még egy rövid fürdőszobai kitérő is problémát okozhat - figyelmeztet dr. Thomas Esposito, a Loyola Egészségtudományi Egyetem baleseti sebésze. - Az alkohol károsan befolyásolja ítélőképességünket, reflexeinket és koordinációs készségeinket."

Az utóbbi 25 évben dr. Espositónak rengeteg alkalma nyílt a részeg balesetek megfigyelésére. 2009 júliusa és 2010 júniusa között összesen 55 gázolásos baleset áldozatának véralkohol-szintjét rögzítették a kutatók. Az áldozatok 24 százalékánál találtak 0,08 százalékos vagy annál magasabb véralkohol-szintet.

Bár a gyalogos közúti balesetek év közben is főként az alkoholos befolyásoltság következtében történnek, az ilyen halálesetek újév környékén a leggyakoribbak. Dr. Esposito szerint ezek mellett igen gyakoriak az otthoni balesetek is. "Nemcsak az utcán történhet velünk baleset. Az ünnepek környékén gyakran látunk lépcsőről leesett, vagy a szőnyegben megbotló pácienseket, és utcai verekedésbe is könnyebben kerülhetünk ilyentájt, ez pedig főként a fokozott alkoholfogyasztásra vezethető vissza."br/>

2011.12.31 00:02:00

forrás: Medipress


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések