Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Rengeteg allergén virágpor a levegőben

kategória: Allergia

Több mint tíz allergén növény virágpora van jelen a levegőben, ezek közül több olyan erős koncentrációban, amely az arra érzékenyeknél már tüneteket is okoz - derül ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) jelentéséből. Az OKI adatai szerint az allergén gombák koncentrációja is elérte a nagyon magas szintet.


A csalánfélék virágporának koncentrációja közepes szintet ért el, de Budapesten és Pécsett magas koncentrációt is mértek. Tüneteket okozó közepes koncentrációban regisztrálták még a pázsitfűfélék pollenszemeit is, míg Pécsett a hárs, Zalaegerszegen pedig a szelídgesztenye is okozhat tüneteket.

Alacsony koncentrációban jelen van a levegőben az útifű, a libatopfélék, a kender, a lórom és az ernyősvirágzatúak virágpora is - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

Animáció: HáziPatika.com

2012.07.03 00:02:00

forrás: MTI


50plusz.hu Fórum

Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.


Szponzorált hirdetések