Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Rekord: több mint 10 kilós ikrek születtek!

kategória: Gondolta volna?, Gyermek-egészségügy, Nőgyógyászat, Várandósság

Sean William több mint 4, Abigail Rose több mint 5 kg-mal született a Forsyth Egészségügyi Központ Sara Lee Nőgyógyászati Központjában az Egyesült Államokban.

Az ikrek, akiknek együttes súlya több, mint 10 kg, megkaphatnák a legnehezebb ikrek címet, akik valaha is születtek Észak-Karolinában.

A császármetszéssel született ikrek alig két perc különbséggel látták meg a napvilágot, és mindketten kiváló egészségnek örvendenek. Az ikrek a második legsúlyosabb ikercsecsemők az egész Egyesült Államokban az elmúlt évszázadban. A Sara Lee központ szerint a legnehezebb csecsemők Arkansasban születtek 1924-ben, együttes súlyuk meghaladta a 12 kg-ot.

Az ikrek hamarosan hazatérnek Winston-Salem-be 2 és fél éves bátyjukhoz. "A két héttel ezelőtti ultrahangon a magzatokat kb. 4-4 kg-osnak mértük, úgyhogy számítottunk rá, hogy nagy csecsemők lesznek - mondta Dr. Jacquelyn Mims szülész. - Mivel az anya végig a terhesség folyamán kiváló egészségnek örvendett, egészséges étrenden élt és pontosan követte az utasításainkat, ezért biztosak voltunk benne, hogy a szülés komplikációmentes lesz."


Animáció: HáziPatika.com

2008.06.30 09:10:02

forrás: Medipress


50plusz.hu Fórum

Tippek:

Ha nehéz tárgyat kell felemelni, guggolásból, egyenes háttal tegye. Testéhez közel tartsa, és emeléskor lélegezzen ki!


Szponzorált hirdetések