Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Rejtélyes módon terjed a madárinfluenza

kategória: Fertőző betegségek, Nátha-influenza

A madárinfluenza H7N9-es típusú vírusával fertőzötteknek körülbelül 40 százaléka nem érintkezett szárnyasokkal, illetve nem járt olyan környezetben, ahol madarakkal találkozhatott volna - közölte egy járványkutató főorvos kijelentése nyomán a kínai média. A szakemberek számára még mindig rejtély a jelenség, illetve a vírus terjedésének módja.

Ugyanakkor a kínai illetékesek és a WHO képviselői egybehangzóan azt állítják, nincs bizonyítékuk arra, hogy a vírus emberről emberre terjedne. A madárinfluenzával kapcsolatos központi rendelkezéseket kiadó egészségügyi főhatóság illetékese mindazonáltal elismerte, különleges körülmények között elképzelhető, hogy emberek egymást fertőzzék meg. De az ilyen esetek előfordulása rendkívül szórványos lehet - tette hozzá.

Ezzel kapcsolatban vizsgálják például a H7N9 első hivatalosan bejelentett áldozatának a családját, mivel az elhalálozott 87 éves sanghaji férfi idősebb fia szintén a fertőzöttek között van. A vírus terjedése továbbra is a keleti országrészben jellemző, de a Jangce folyó deltájának térségét elhagyva, immár a fővárosban és Közép-Kínában is megjelent a H7N9 vírus. Eddig 87 fertőzést regisztráltak Kínában a legfrissebb jelentések szerint, 17 esetben a betegség halállal végződött. A H7N9 elleni oltóanyag kifejlesztése még folyamatban van.

2013.04.20 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Így öregedjünk tudatosan!

Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?

tovább


Szponzorált hirdetések