Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Rejtélyes módon terjed a madárinfluenza

kategória: Fertőző betegségek, Nátha-influenza

A madárinfluenza H7N9-es típusú vírusával fertőzötteknek körülbelül 40 százaléka nem érintkezett szárnyasokkal, illetve nem járt olyan környezetben, ahol madarakkal találkozhatott volna - közölte egy járványkutató főorvos kijelentése nyomán a kínai média. A szakemberek számára még mindig rejtély a jelenség, illetve a vírus terjedésének módja.

Ugyanakkor a kínai illetékesek és a WHO képviselői egybehangzóan azt állítják, nincs bizonyítékuk arra, hogy a vírus emberről emberre terjedne. A madárinfluenzával kapcsolatos központi rendelkezéseket kiadó egészségügyi főhatóság illetékese mindazonáltal elismerte, különleges körülmények között elképzelhető, hogy emberek egymást fertőzzék meg. De az ilyen esetek előfordulása rendkívül szórványos lehet - tette hozzá.

Ezzel kapcsolatban vizsgálják például a H7N9 első hivatalosan bejelentett áldozatának a családját, mivel az elhalálozott 87 éves sanghaji férfi idősebb fia szintén a fertőzöttek között van. A vírus terjedése továbbra is a keleti országrészben jellemző, de a Jangce folyó deltájának térségét elhagyva, immár a fővárosban és Közép-Kínában is megjelent a H7N9 vírus. Eddig 87 fertőzést regisztráltak Kínában a legfrissebb jelentések szerint, 17 esetben a betegség halállal végződött. A H7N9 elleni oltóanyag kifejlesztése még folyamatban van.

2013.04.20 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Kalcium - a sokoldalú elem

A kalcium az emberi test számára elengedhetetlenül fontos ásványi anyag, többek között csontjaink fő alkotója. A kalcium sok más életfunkció számára is nélkülözhetetlen: nem működne nélküle a szívizomzat, az immunrendszer és nem alvadna meg a vérünk...

tovább

Tippek:

Amikor úgy enne valamit, valójában sokszor csak szomjas. Bármily furcsán hangzik, az embereket gyakran megtéveszti hiányérzetük. Először mindig kezdje ivással, és figyelje, valóban éhes-e még. A hideg gyümölcsteát ajánljuk szomjoltónak.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések