Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Rejtélyes betegség okozott halát

kategória: Fertőző betegségek, Gondolta volna?

Vérzéssel járó betegségbe halt meg egy 53 éves dél-afrikai férfi Rio de Janeiróban. A férfi november 25-én betegedett meg, két nappal az után, hogy egy konferenciára Brazíliába érkezett. Lázzal, hányással, véres vizelettel és bőrkiütéssel szállították kórházba.

Az orvosok azt gyanították, hogy a beteg arénavírust kapott el, egy rendkívül fertőző víruscsoport egy törzsét, amelybe a nyugat-Afrikában honos Lassa-láz is tartozik, mely rágcsálókkal való érintkezés vagy fertőzött emberek széklete útján terjed. A dengue-lázat, a maláriát és az ebolát a hivatal közleménye szerint már kizárták.

A vizsgálatok alatt a férfit ellátó kórházi személyzetet megfigyelés alá vonták, hogy nem mutatják-e bármelyik tünetet. A vizsgálatok eredményei a hétvégére várhatók. A Pánamerikai Egészségügyi Szervezet tisztviselőit és a Dél-Afrikai Köztársaság konzulátusát is értesítették az esetről, a férfi holttestét pedig szigetelt fémkoporsóban szállítják haza Dél-Afrikába.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

2008.12.08 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

A kipirosodott, kicserepesedett bőrt ne kozmetikai krémekkel, hanem gyógyszertárban kapható zsíros, glicerines kenőcsökkel kenje! Nagyon jó az egyszerű vazelin is, és olcsóbb a legújabb kozmetikai csodáknál!


Szponzorált hirdetések