Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Regionális onkológiai hálózat Észak-Magyarországon

kategória: Daganatos betegségek

Regionális onkológiai hálózat épül az észak-magyarországi térség három megyéjében, a zömmel uniós forrásból megvalósuló projekt 1 milliárd 780 millió forintba kerül. A program legfőbb célja, hogy Európai szintű onkológiai ellátást tudjanak nyújtani. Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye öt kórháza, gyógyintézete, az egri Markhot Ferenc Kórház Kft., a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház, a mátraházi Mátrai Gyógyintézet, a miskolci városi kórházat működtető Misek Nonprofit Kft., valamint a borsodi megyei kórház közösen pályázott.

A projekt révén a régió onkológiai centrumában, a borsodi megyei kórházban 1 milliárd 210 millió forint jut eszközökre, infrastrukturális beruházásra. A beruházás várhatóan 2013 szeptemberében fejeződik be, ezt követően a borsodi kórház az ország egyik legkorszerűbb régiós onkológiai centruma lesz.

2012.12.14 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Amikor a csont pálcikaként roppan...

Hatszázezer nő és háromszázezer férfi. Ennyi embert érint hazánkban a csontritkulás. Közülük minden hatodik évente legalább egyszer eltöri valamelyik csontját. Vajon mit kell tudni a csontritkulás okozta törésekről?

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések