Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Reggelizzen, hogy karcsú legyen!

kategória: Elhízás, Táplálkozás

A reggeli - amennyiben nem egy tucat fánkból vagy más cukros süteményből áll - valóban a legfontosabb étkezésünk - erősíti meg az eddig is hangoztatott véleményt egy újabb kutatás eredménye.

A kutatók szerint azok, akiknek reggelijében alacsonyabb kalóriatartalmú ételek szerepelnek, általában egészségesebb életet élnek, mint azok, akik zsíros vagy cukros ételeket esznek reggelire. Továbbá azok, akik egészségesen reggeliznek, általában alacsonyabb testtömegindexűek, mint az egészségtelen reggelizők. Nők körében gyakrabban alakul ki a túlsúly azoknál, akik hajlamosak kihagyni a reggeli étkezést.
A felmérés szerint nagyobb eséllyel lesz túlsúlyos, aki zsírban és fehérjékben gazdag reggelit fogyaszt, vagy aki egyáltalán nem fogyaszt semmit reggel.

Ami különösen érdekes: a mostani kutatás során kimutatták, hogy aki reggelire alacsony kalóriatartalmú ételeket fogyaszt, az a nap folyamán is általában ilyenek választ.
Reggelire tehát érdemes rostokban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket és teljes kiőrlésű gabonákat választani a cukros sütemények (fánk, briós, croissant) és zsíros ételek (szalonna, kolbász) helyett.

2009.01.23 09:36:04

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Talpra álltak a súlyos csontritkulás után

Újra minőségi életet élhet és képes magát ellátni súlyos csonttörés után is az az idős ember, aki megkapja a megfelelő kezelést. Erre példa az a két asszony, aki videónkban a csontritkulás okozta problémáiról és a kezelésekről beszél.

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések