Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Reggeli nélkül nő a szívbetegségek kockázata

kategória: babaszoba.hu, Szív- és érrendszeri betegségek, Táplálkozás

A halálos szívbetegség réme fenyegeti azt, aki kihagyja a reggelit. Aki rendszeresen elblicceli a reggeli étkezést, könnyebben elhízik, vastagabb hájréteget gyűjt a hasi régióban és magasabb lesz a koleszterinszintje is. Ezek a kockázati tényezők mind szívbetegségekhez vezetnek - figyelmeztetnek egy tanulmány szerzői a American Journal of Clinical Nutrition-ban.

A vér inzulinszintje is megemelkedik ezáltal, ami a cukorbetegség egyik figyelmeztető előjele lehet. A tanulmány kimutatta, hogy azok a legveszélyeztetettebbek, akik rendszeresen evés nélkül indultak el iskolába gyerekkorukban, és ezt a rossz szokást felnőttként is megtartották. 

Habár korábbi kutatások már utaltak arra, hogy a reggelizés jót tesz a szívnek, ez az első tanulmány, mely beszámol a reggeli elhagyásának hosszú távú veszélyeiről. Az eredmények szerint a gyerekként korgó gyomorral elindulók már a húszas évek végeire jó úton haladnak a szívbetegségek felé. A tudósok szerint ennek egyik oka az lehet, hogy ők hajlamosabbak cukros rágcsálnivalót nassolni, viszont kevesebbet mozognak, nem fogyasztanak annyi rostot, vitamint és ásványi anyagot. A többi étkezés sem a megfelelő időpontokban kerül náluk sorra -állítják a Tasmán Egyetem kutatói, akik 2.184, húsz év feletti önkéntest vizsgáltak. Catherine Collins vezető dietetikus szerint a reggeli elhagyása az egyik jele az egészségtelen, kaotikus életmódnak.

Animáció: HáziPatika.com

2010.11.30 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

Egy tartalmas, őszinte beszélgetés hozzásegít a lelki egyensúlyhoz, megkönnyebbülést hoz, feloldja a szorongásokat. Érdemes egy nagy levegőt venni, és megszervezni, akár még ma estére is sikerülhet.


Szponzorált hirdetések