Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Reggeli előtt jobban fogyaszt az edzés

kategória: Elhízás

A reggeli előtti edzés hatékonyabban fogyaszt, és a vérzsírszintet is jobban csökkenti, mint a nap első étkezése utáni mozgás - állítják a Glasgow-i Egyetem tudósai. Jason Gill, a kutatás vezetője a The Daily Mail című brit lapnak elmondta, hogy azért a legjobb hatású a reggeli előtti edzés, mert éhgyomor esetén a szervezet kénytelen zsírraktáraiból szerezni az energiát. "Amikor az emberek fogyásról beszélnek, valójában zsírvesztésről van szó" - magyarázta.

Tíz férfival folyt a kísérlet, mindegyiküket háromszor vendégelték meg reggelivel az egyetemen. Az első reggelen csak enniük kellet, a másodikon evés előtt egy órán át élénk tempóban gyalogolniuk, a harmadikon pedig szintén így kutyagoltatták őket, de már reggeli után. A reggeli előtti gyaloglás 33 százalékkal több zsírt égetett el, mint a reggeli utáni. Jason Gill megjegyzi, hogy nyugodtan lehet edzeni éhgyomorral a gyaloglásnál erőteljesebben is, mert a szervezetnek elég tartaléka van másfél-két órás intenzív mozgáshoz.

2012.11.03 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Nagyszülő is születik

Az első gyermek születésével átalakulnak a családban a szerepek, intenzív változás áll be a rendszerben. Az egykori szülők nagyszülők lesznek, akik szívesen lépnek akcióba, hogy irányítsák az újdonsült családot. Márpedig a határokat újra kell tárgyalni.

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések