Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Reggeli előtt jobban fogyaszt az edzés

kategória: Elhízás

A reggeli előtti edzés hatékonyabban fogyaszt, és a vérzsírszintet is jobban csökkenti, mint a nap első étkezése utáni mozgás - állítják a Glasgow-i Egyetem tudósai. Jason Gill, a kutatás vezetője a The Daily Mail című brit lapnak elmondta, hogy azért a legjobb hatású a reggeli előtti edzés, mert éhgyomor esetén a szervezet kénytelen zsírraktáraiból szerezni az energiát. "Amikor az emberek fogyásról beszélnek, valójában zsírvesztésről van szó" - magyarázta.

Tíz férfival folyt a kísérlet, mindegyiküket háromszor vendégelték meg reggelivel az egyetemen. Az első reggelen csak enniük kellet, a másodikon evés előtt egy órán át élénk tempóban gyalogolniuk, a harmadikon pedig szintén így kutyagoltatták őket, de már reggeli után. A reggeli előtti gyaloglás 33 százalékkal több zsírt égetett el, mint a reggeli utáni. Jason Gill megjegyzi, hogy nyugodtan lehet edzeni éhgyomorral a gyaloglásnál erőteljesebben is, mert a szervezetnek elég tartaléka van másfél-két órás intenzív mozgáshoz.

2012.11.03 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Így öregedjünk tudatosan!

Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?

tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések