Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Reggeli előtt jobban fogyaszt az edzés

kategória: Elhízás

A reggeli előtti edzés hatékonyabban fogyaszt, és a vérzsírszintet is jobban csökkenti, mint a nap első étkezése utáni mozgás - állítják a Glasgow-i Egyetem tudósai. Jason Gill, a kutatás vezetője a The Daily Mail című brit lapnak elmondta, hogy azért a legjobb hatású a reggeli előtti edzés, mert éhgyomor esetén a szervezet kénytelen zsírraktáraiból szerezni az energiát. "Amikor az emberek fogyásról beszélnek, valójában zsírvesztésről van szó" - magyarázta.

Tíz férfival folyt a kísérlet, mindegyiküket háromszor vendégelték meg reggelivel az egyetemen. Az első reggelen csak enniük kellet, a másodikon evés előtt egy órán át élénk tempóban gyalogolniuk, a harmadikon pedig szintén így kutyagoltatták őket, de már reggeli után. A reggeli előtti gyaloglás 33 százalékkal több zsírt égetett el, mint a reggeli utáni. Jason Gill megjegyzi, hogy nyugodtan lehet edzeni éhgyomorral a gyaloglásnál erőteljesebben is, mert a szervezetnek elég tartaléka van másfél-két órás intenzív mozgáshoz.

2012.11.03 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

A fizikailag passzív életmód lehetséges következményei

A rendszeres testmozgás csökkenteni az öregedéssel együtt járó kedvezőtlen élettani változások nagy részét, és ezzel nem csak az életminőség javul, hanem az időskorban jelentkező bizonyos betegségek is kivédhetők, megelőzhetők.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések