Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Rákgyógyítás: enni kell a túlélésért!

kategória: Daganatos betegségek

Megjelent a Rákgyógyítás magazin 2012. tavaszi kiadása. Az ingyenes, hirdetéseket sem közlő lap összeállítást közöl a rákbetegek táplálkozásának alapkérdéseiről, cikksorozatot indít a rák kiváltó okairól, kiemelt témaként foglalkozik a rákkal való pszichológiai harccal és megbékéléssel. Ír arról, ki és mit tudhat saját és családtagjai rákbetegségéről, foglalkozik a daganatos betegek társadalmi szerepvállalásával, illetve tanácsot ad, miként igényelhetnek segélyt a rászorulók. A betegek és családjuk 2008 óta negyedévenként megjelenő országos magazinja postán is megrendelhető.

Örömöt kell találni az evésben, mert nem csak a testnek, hanem a léleknek is táplálkoznia kell. Így összegezhető a fő étrendi szabály, amit minden daganatos betegnek követni javasol orvos és dietetikus szakember egyaránt annak érdekében, hogy megőrizhesse erőnlétét és életkedvét.

Az áttétekről szóló cikksorozat részeként ez alkalommal nem biológiai jellemzőkről, hanem a lélekről esik szó: a rákbetegek lelki-érzelmi támogatásában évtizedes tapasztalattal rendelkező onkopszichológus ad fogódzókat ahhoz, hogyan lehet talpon maradni akkor, amikor az első harcok megvívása után újra erőre kap egy betegség.

Sok tudós keresi világszerte az okokat, sok beteg pedig önmagában kutat válaszok után: miért éppen nála alakult ki daganat? Noha erre egy konkrét betegnél nem lehet egyértelmű válasz adni, sok tényező szerepét már bizonyították a rák megjelenésében. A tavaszi lapszámban útjára induló cikksorozat ezeket az okokat igyekszik feltárni, első alkalommal a rosszindulatú daganatok ötödének kialakulásában szerepet játszó kórokozók rákkeltő hatását tárgyalja.

Kinek, mit és hogyan mondhat el az orvos a betegségről - teszi fel a lap a kérdést az adatvédelemben jártas orvos-jogásznak. S ugyan a válaszokból kiderül, hogy a baj akár mindenkinek a saját titka is maradhat, egyre többen vannak, akik mégis igyekeznek minél többekkel megosztani saját történetüket, hogy ezzel próbálják menteni mások életét.

A Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által kiadott, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság tudományos partnerségével, a www.rakgyogyitas.hu portállal együttműködésben megjelenő ingyenes Rákgyógyítás Magazin elérhető postai úton is: egy felbélyegzett válaszborítékot kell küldeni a szerkesztőség 6723 Szeged, Építő u. 3/a címére. A szerkesztőség azt kéri, hogy a megrendelők pontosan megcímzett, a postákon megvásárolható közepes, A/5-ös méretű, zöld színű, súlykorlátozás nélküli "postakész" válaszborítékot adjanak postára. Akik több borítékot küldenek, azok számára az újabb lapszámokat automatikusan megküldi a kiadó.


Animáció: HáziPatika.com

2012.04.21 00:02:00

forrás: 50plusz


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések