Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Rákellenes, szívvédő sört fejlesztettek ki!

kategória: Daganatos betegségek, Szív- és érrendszeri betegségek, Táplálkozás

A Rice Egyetem diákjai olyan genetikailag módosított sört hoztak létre, ami reszveratrolt, egy erősen rákellenes antioxidánst tartalmaz.

Az érdekes az az egészben, hogy a fejlesztő csapat legfiatalabb tagjai még életkoruk miatt nem is fogyaszthatnak alkoholt legálisan. A diákok olyan genetikailag módosított kovászt hoztak létre, ami egyszerre erjeszti a sört és termeli a reszveratrolt. A 'BioSör', ahogy fejlesztői nevezik még erősen kísérleti állapotban van, így még emberi fogyasztásra alkalmatlan.

De miért is akarna bárki reszveratrollal dúsított sört inni? Leginkább azért, mert a reszveratrol egy igen erős gyulladáscsökkentő és rákellenes szer, ami ráadásul a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának esélyét is csökkenti, legalábbis egerek és más állatok esetében. Bár egyelőre még nem bizonyított, hogy emberekre is hasonló hatással van, néhány országban már étrend-kiegészítőként árusítják.

Mostani kísérletük során a diákok olyan élesztőgombákat kaptak, amelyeket általában búzasör előállítására használnak. A diákok ezeknek a gombáknak a génkészletét módosították, hogy olyan kovászt hozzanak létre, amely képes a reszveratrol előállítására.

2008.10.20 09:43:02

forrás: Medipress


Tippek:

Bár még nem teljesen tisztázott a hatásmechanizmus, az azonban biztos, hogy a fokhagyma vérnyomáscsökkentő. A megfelelő hatáshoz azonban napi 2 nyers gerezdet kell elfogyasztani! Időnként megéri, de az orvosi kezelést nem helyettesíti!

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések