Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Rák - ahogy még sosem látta

kategória: Daganatos betegségek, Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Nőgyógyászat

Az emberi test egyes szerveit, azok működését, és a szerveket érintő daganatos megbetegedéseket nézhetik meg azon az ingyenes, interaktív kiállításon, amely Budapesten, a Lurdy Házban látható április végéig.

A kiállítás olyan szervekre fordít kiemelt figyelmet, melyek rákos megbetegedése hazánkban is a leggyakoribb halálozási okok közé tartozik.
A test különböző szerveinek betegségeivel foglalkozó termekbe vezető folyosókon közvetlenül is megtapasztalható egy-egy szervünk belső felépítése, működésének hangja. Megismerkedhetünk a tüdő, a vese, a vastagbél, az emlő és a nyirokrendszer felépítésével, daganatos megbetegedéseivel.

- A Magyar Rákellenes Liga hosszú évek óta munkálkodik azon, hogy a rákos megbetegedések veszélyeire, kockázati tényezőire időben felhívja az emberek figyelmét. Ez a megelőző tevékenység nagyon lényeges, hiszen a szűrések során idejében diagnosztizált betegségek ma már gyógyíthatók. Éppen ezért fontos, hogy az emberek ne dugják homokba a fejüket és ne kezeljék úgy a rákbetegséget, mint valami ködös távoli dolgot, ami csak másokkal történhet meg - emelte ki köszöntőjében Vasváry Artúrné, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

A Magyar Rákellenes Liga szervezésében megrendezésre kerülő kiállítás tartalmi összeállításánál fontos szempont volt, hogy az egészséges szervek mellett a beteg, rákos szervek is láthatóak legyenek. A látogatók megismerik tehát az egyes szerveket fenyegető legsúlyosabb daganatos megbetegedéseket, a kialakulásukhoz vezető főbb kockázati tényezőket, korai felismerés lehetőségeit és persze a különböző új kezelési módokat is.

A Magyar Onkológusok Társasága, az Onkológiai Intézet, a Semmelweis Egyetem I. számú Pathológiai Intézete és a Roche Magyarország támogatásával nyíló kiállítás fontos célkitűzése, hogy pontos ismereteket, felvilágosítást nyújtson és eloszlasson számos tévhitet.

2008.04.14 16:21:27

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Így öregedjünk tudatosan!

Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések