Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Pünkösdi Virágünnep

kategória: Programajánló

Virágpiaccal, templomi koncertekkel, utcazenével, színházi előadásokkal, könyvekkel, ingyenes családi- és gyerek programokkal várják az érdeklődőket a virágdíszbe öltöztetett Ferencvárosban a Pünkösdi Virágünnepen május 25-étől 28-áig. Pünkösd hétvégéjén a Ráday utcában négy napon át kinyitják az udvarokat és templomokat, virágboltok, galériák és könyvesboltok várják az érdeklődőket. Bemutatkoznak a Ferencváros művészeti iskolái, háromnapos ünnepi virágpiac nyílik a Bakáts téren. Az Assisi Szent Ferenc templomban pedig koncert lesz. A Ráday utcában lévő Mesesátorba és Meseházba egész napos programokkal várják a gyerekeket mindhárom napon.

Pénteken a Ráday utcában az Ádám Jenő Zeneiskola növendékei zenélnek, lesz tűztáncbemutató és felvonulás, valamint szerb, román és orosz dalokkal szórakoztatják az érdeklődőket, az utcát mécsesekkel is kivilágítják. A Kálvin udvarban a Jaschik Álmos Művészeti Szakképző iskola növedékeinek nyílik plakátkiállítása Absztrakt pixelek címmel majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzenészeinek utcazenéjét hallgathatják meg. Este a Ráday Színpadon - A Bakáts tér és Boráros tér közti szakaszon - ifjú Csoóri Sándor együttese zenél.

Szombaton a Meseházában a Liliom óvoda előadását, majd a Román Kulturális Intézet Mesék a bőröndből (Povesti din valiza) című interaktív előadását láthatják a gyerekek magyar és román nyelven. A Játékpagodában lesznek tradicionális japán játékok, és Benedek Elek Ördögrózsa című meséjét Borbiczki Ferenc Jászai Mari-díjas színész adja elő. Zenélnek a Snétberger Központ diákjai is, bemutatkozik a TÉKA táncház, majd Binder Károly zongorázik, és Helyey László szaval a Jazz és irodalom című előadáson.

A gyereknapon, vasárnap kézműves foglalkozásokkal várják a kicsiket a Ráday utcában. A Meseházban a Szlovák Intézet Pocakmese című zenés- bábos előadása után cseh bábokat is bemutatnak, majd Kútvölgyi Erzsébet Kossuth-díjas színművész mesél a gyerekeknek. Bábkészítő műhely, papírruhás divatbemutató, salsa táncház és francia sanzonok is szerepelnek a vasárnapi programban. A pünkösdi ünnepi szentmisén délelőtt 11 órától Kaposi Gergely vezényletével mutatják be Mozart Koronázási miséjét a Bakáts téri templomban.

Májusfákkal és virágokkal díszítik fel a rendezvénysorozat zárónapján, hétfőn a Ráday utcát. A Meseházban a gyerekeket tibeti mesékkel szórakoztatják, majd a Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola diákjai héber tanmesét adnak elő. Este hét órától a Szent Efrém Bizánci Férfikar és Fassang László orgonaművész közös koncertje lesz a Bakáts téri templomban. A zene után a kórus és a közönség fáklyákkal vonul át a Kálvin térre, ahol a református templomban megismétlik a koncertet.

2012.05.24 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Lélek

  Így öregedjünk tudatosan!

  Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?

  tovább

  Tippek:

  A piaci és főként haza zöldségek frissebbek, ezért nagyobb vitamintartalmuk. Ha nyugdíjas, kihasználhatja a délelőtött, a piac általában szerdán délelőtt a legolcsóbb.


  Szponzorált hirdetések