Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Prosztatakezelés súlyos mellékhatások nélkül

kategória: Daganatos betegségek

Jelentősen csökkenthetők a mellékhatások egy új technikai eljárás segítségével a korai prosztatarák kezelése során a jelenleg ismert gyógymódokhoz képest - számol be egy tanulmány a Lancet Oncology című szakfolyóiratban.

Az új eljárást először Londonban próbálták ki 41 páciensen. Ez az úgynevezett magas intenzitású fókuszált ultrahang kezelés (HIFU), amely kis területeken célozza meg a prosztata rákos sejtjeit, így minimális kárt okozva a környéken lévő idegeken és az izomzatban. Hashim Ahmed urológiai sebész elmondta: az eredmények 12 hónappal a kezelést követően rendkívül biztatóak - számol be a BBC.

Az eredmények alapján a kutatók azt feltételezik, hogy a célzott ultrahangkezelés csökkenti a mellékhatások, például az impotencia vagy az inkontinencia kialakulásának kockázatát. A kutatók azt mondják, ha további, nagyobb betegszámú tanulmányok is bebizonyítják ennek a kezelésnek a hatékonyságát, akkor ez válhat általánossá a jelenlegivel szemben.


Animáció: HáziPatika.com

2012.04.22 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések