Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Prosztata Nap 2008 - jelentkezzen ingyenes szűrésre

kategória: Daganatos betegségek, Egészségügyi tájékoztatás, Erektilis diszfunkció, Férfi problémák, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Programajánló

Előjegyzést lehet kérni telefonon a szeptember 13-i "Prosztata Napra", amelyet a Magyar Urológusok Társasága a Városligeti Sörsátornál rendez.

Telefonálni szeptember 4-től lehet a helyi tarifával hívható 40-900-300-as telefonszámra, illetve az érdeklődők a www.prosztatanap.hu oldalon is kérhetnek időpontot a szűrésre.

A vidéki programokkal kapcsolatban szintén a honlapon tájékozódhatnak.
Az orvosi szűrősátorban egy gyorsteszt segítéségével megmérik a jelentkezők PSA (Prosztata Specifikus Antigén) szintjét. A vérben jelenlévő anyag mennyiségéből az urológusok - az egyéb vizsgálatokkal összevetve - következtetni tudnak a dülmirigy rosszindulatú elváltozására.
Ha ezt a rákfajtát korai stádiumában diagnosztizálják, a legtöbb esetben teljes gyógyulás érhető el. 50 fölött bizony érdemes odafigyelni, mert sajnálatos módon Magyarországon növekszik az ilyen jellegű megbetegedések száma és - mivel a magyar férfiak gyakran csak akkor keresik fel az orvost, ha már nagy a baj - a mortalitási mutatók is egyre aggasztóbbak. A prosztatarák a rosszindulatú daganatok által okozott halálozások sorában a negyedik.

A fiatalabb korosztályban is egyre több a prosztatagyulladás, illetve a főként az ülő munkát végzők esetében a kismedencei fájdalom-szindróma.
Ezeknek az elváltozásoknak a kezelésére is időt kell szánni, mert egyrészt hatékonyan orvosolhatóak, másrészt elhanyagolásuk súlyos szövődményeket okozhat.

A Proszta Napon a dülmirigy vizsgálata mellett vércukor és vérnyomás mérést is végeznek, ismeretterjesztő előadásokat tartanak a prosztata működéséről, betegségeiről illetve a potenciazavarokról, amelyek a dülmirigy diszfunkciójával gyakran összefüggésbe hozhatók.
A Ligetbe látogató urak megismerhetik Fábry Sándor véleményét a témával és általában a férfi léttel kapcsolatban, meghallgathatják Heilig Gábor együttesének koncertjét és szórakozhatnak Lévay Viktória társulatának klasszikus kabaré jelenetein. A nap háziasszonya Endrei Judit. A vállalkozó kedvűek pedig ügyességüket is próbára tehetik a Sanofi Mozgásparkban.

2008.09.02 16:29:44

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Lelki segítőink hada

Pszichológus? Pszichiáter? Terapeuta? Hogy tudjuk, kihez is kell fordulnunk, ha baj van, tekintsük át a mentál-egészségügyi szakemberek tevékenységeit!

tovább

Tippek:

A szájhigiéniának is van köze a szívinfarktushoz. A fogszuvasodás közvetetten gyengíti az immunrendszert, és árt az artériáknak, a szívinfarktus kialakulásában is lehet szerepe. A rendszeres fogmosás mellett a fogselyem használata is ajánlott.


Szponzorált hirdetések