Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Programok a szabadban Madarak és Fák Napja alkalmából

kategória: Programajánló

Az elkövetkező hetek kora esti és éjszakai óráiban hangzik fel országszerte, még a belvárosi bokrosokban is a világ egyik legszebb hangú madara, a fülemüle éneke. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület minden év április-májusban Fülemülék éjszakája programokkal ünnepli a Madarak és Fák Napját az ország számos településén. Budapesten szombaton, május 7-én rendezik meg az eseményt a Fiumei úti sírkertben 18 órától. Bár a fő attrakciót a fülemülék éneke jelenti, a májusi estén valószínűleg számos más madárfajt is meg lehet majd figyelni, kísérőprogramként pedig fülemülegyűrűzést is láthatnak az érdeklődők. A vidéki helyszínekről, időpontokról és kapcsolódó eseményekről az egyesület honlapján lehet tájékozódni.

Az ELTE Füvészkertben Budapesten játékos vetélkedők, játszóház, kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket május 7-én és 8-án a Madarak és Fák Napja alkalmából. A kézműves foglalkozásokon a gyerekek papírból hajtogathatnak állatokat és növényeket, szélforgót készíthetnek, a legkisebbek állat- és növényfigurás matricákat, gipszből saját dinólábnyomot és ősi növénylenyomatokat. A játékos vetélkedőn a többi között növényeket kell felismerniük a vállalkozó kedvűeknek, próbára tehetik tudásukat a kvízjátékokban, és szakvezetéssel tekinthetik meg a Füvészkert különleges fáit. Ezenkívül szombaton az Ökocsiga Játszóházban barkácsolás, fából készült játékok és eszközök készítése, óriás-társasjáték élő bábukkal, valamint egy- és kétszemélyes képességfejlesztő játékok, társasjátékok és ördöglakatok kipróbálása, vasárnap terápiáskutya-bemutató, állatsimogatás és sólyombemutató színesíti a programokat.

2011.05.05 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  A csontritkulásról általában

  A csontritkulás a csontszövet olyan mértékű minőségi és mennyiségi csökkenését jelenti, amitől már csekély sérülés következtében is kialakulhat csonttörés.

  tovább

  50plusz.hu Fórum

  Tippek:

  Szent-Györgyi Albert napi tíz gramm feletti C-vitamin bevitelét sem tartotta túlzottnak. Szerinte a C-vitamint a sóhoz hasonlóan kellene árusítani.


  Szponzorált hirdetések