Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Profi orvosok segítik kajak-kenusainkat

kategória: Sport, sport-egészségügy

A Semmelweis Egyetem szalonjában ünnepélyes keretek között írta alá azt megállapodást dr. Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora és Dr. Baráth Etele, az MKKSZ elnöke, melynek értelmében a kajak-kenu válogatott olimpiai "A" keretének kiemelt egészségügyi ellátását a jövőben a Semmelweis Egyetem és annak egységeként a Kútvölgyi Klinika fogja biztosítani. A jövőben az egyetem sportági tudományos kutatások elvégzésével is segíti felnőtt válogatott versenyzőink felkészülését.

"Az elmúlt évek drámai eseményei rávilágítottak, hogy a versenysport orvosi háttere lehetne preventívebb és biztonságosabb. Mi versenyképes orvosokat oktatunk, és világszínvonalú ellátást biztosítunk a kajakosoknak, kenusoknak. Nagyon örülök annak, hogy létrejött ez a megállapodás, orvosi szempontból is kihívásnak érzem, de kollégáim meg fognak felelni ezeknek a kihívásoknak - mondta az eseményen dr. Tulassay Tivadar.

Nyerjen!

Elindult az Év Kórháza szavazás, voksoljon Ön is a a SE ÁOK Kútvölgyi Klinikai Tömb Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájára, a SE ÁOK Kútvölgyi Klinikai Tömb III. sz. Belgyógyászati Klinikájára vagy a SE ÁOK Kútvölgyi Klinikai Tömb II. sz. Sebészeti Klinikájára. Szavazatával nyerhet egy egyhetes, kétszemélyes pihenést is a Garda-tónál!Az eseményen dr. Tóth Miklós, az egyetem rektor-helyettese a Nemzeti Sportegészségügyi Központ létrehozásának tervéről beszélt, ahol a jövőben akár más sportágak versenyzői is világszínvonalú sportegészségügyi ellátásban részesülhetnek. "A kajak-kenusokon végzett vizsgálatokat műhelymunkának tekintjük, melynek tapasztalataira alapozva jöhetne létre a Nemzeti Sportegészségügyi Központ (NSK). Az NSK a Sportkórház jelenlegi funkcióira építve, egyetemi környezetben valósítható meg megfelelő tartalommal, hiszen a különböző szakterületek együttműködésével (sportegészségügy, népegészségügy, sporttudomány, innováció, oktatás, szakképzés, sportpiac) jönne létre."

A most létrejövő megállapodás szerint a Semmelweis Egyetemnek köszönhetően a magyar kajak-kenu válogatott mögé egy olyan orvosi stáb áll fel, amely állandó kontrollt fog biztosítani sportolóinknak, segíteni fogja csapatunk felkészülését a jövő évi szegedi kvalifikációs világbajnokságra, amely minden idők egyik legjelentősebb hazai rendezésű sporteseménye lesz, és ezen felül természetesen a 2012-es londoni nyári olimpiai játékokra is.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség kapcsolata a Sportkórházzal sem szakad meg, mert az utánpótlás válogatott keret tagjai továbbra is annak az intézmények a szolgáltatásait fogják igénybe venni.

2010.11.23 00:02:00

forrás: HáziPatika.comSzponzorált hirdetések