Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Praxis a chaten, avagy interneten gyógyít az orvos

kategória: Alternatív medicina, Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?

Dr. Jay Parkinson 500 dolláros éves díjért cserébe egyszer ellátogat a betegek otthonába, majd ha szükséges, évente még kétszer ingyen. Ezenkívül elérhető minden munkanapon 8 és 5 óra között korlátlan mennyiségű konzultációra e-mailen vagy chatprogramon keresztül.

Dr. Parkinson - aki mellesleg amatőr fényképész is - praxisával Brooklyn fiatal, biztosítás nélküli művészeit célozza meg. "New Yorkban sok művésznek nincs biztosítása, mert szabadúszó. Fiatalok és van internet hozzáférésük. Ha rájöttünk a betegségükre, azt nyomon lehet követni e-mailen, chaten vagy videó chaten keresztül. A páciensek nagy többsége nem igényel újabb orvosi kivizsgálást" - közölte Dr. Parkinson.

A betegek adatait a Life Record program segítségével rendszerezi, amely iPhone-nal is elérhető, ha valakinek pont akkor van szüksége receptre, ha az orvos épp étteremben van.

Ha pácienseinél laboratóriumi vizsgálatokra vagy szakorvosi ellátásra van szükség, Dr. Parkinson egy olcsó ellátó központba utalja be őket. "Az elmúlt három hónapban trükkösen felhívtam 2000 orvost és központot az árak iránt érdeklődve" - árulta el. Ebből a kis felmérésből kiderült, hogy az árak széles skálán mozognak, egy mammográfiás (emlődaganatot szűrő) vizsgálat ára akár 125 és 750 dollár (20 000 - 130 000 forint) között is mozoghat.

Anne Baker, egy 31 éves, biztosítás nélküli fiatal galériatulajdonos volt Parkinson doktor egyik első páciense. Miután egész testét ellepték a kiütések, az interneten bukkant rá az online orvosra. Parkinson doktor már másnap meglátogatta és átnézték Anne egészségügyi papírjait. Kiderült, hogy Anne egy testápolóra lett allergiás, a továbbiakban pedig e-mailen tartották a kapcsolatot.

Kapcsolódó cikkünk:
Be ne jöjjön a rendelőmbe! Ön Google-beteg!

2008.12.28 00:02:00

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések