Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Pótolhatóak a hiányzó vakcinák!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Gyógyszerészet, Nátha-influenza

Már most hiány van egyes körzetekben azokból az influenza elleni védőoltásokból, melyet térítésmentesen kapnak a 60 évnél idősebbek és a krónikus betegségben szenvedők felnőtt betegek.

Több körzetben már most elfogyott az oltóanyag, de olyan körzet is van, ahol csak a készlet felénél tartanak. Főképp a Dunántúlon és a nyugat-magyarországi régióban oltatták be magukat az emberek.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a járvány ideje alatt mindig maradt oltóanyag, amiket idővel meg kellett semmisíteni. Ezért idén sem rendeltek nagyobb mennyiségű vakcinát. Jelenleg átcsoportosításokkal próbálják biztosítani a körzetekben a térítésmentes vakcinákat, a további adagok pedig 1-2 héten belül megérkeznek.

Aki mielőbbi védettséget szeretne, annak érdemes már most beoltatni magát, melyet recept és ezer forint ellenében bármikor megkaphat.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a 65 év feletti lakosság oltottságának 2010-re el kell érni a 75 százalékos arányt. Nálunk ez tavaly közel egyharmados részvételt jelentett. Az idei pontos adatok december közepére várhatók.

Animáció: HáziPatika.com

2008.11.17 10:27:57

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések