Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Potencianövelővel dúsított kávét foglaltak le

kategória: Erektilis diszfunkció, Férfi problémák, Gyógyszerészet

Több mint 20 000 dollár értékű kávét foglaltak le a malajziai egészségügyi hatóságok, amelybe sildenafilt, a merevedési zavar kezelésére alkalmazott népszerű gyógyszer fő hatóanyagát keverték.

"A kávékeveréket tasakokban árulták az egész országban" - nyilatkozta az egyik tisztviselő a New Sunday Times napilapnak. "Munkatársaim 900 dobozt foglaltak le, amelyek több mint 9000 ilyen kávékeveréket tartalmazó tasakot rejtettek. A dobozokat 80 ringittért (23 dollár) árusították" - mondta a szakember, aki a kérdéses kávé márkájáról nem kívánt nyilatkozni.

A rendvédelmi szerv munkatársai elmondták, hogy azért keverték a kávéba a sildenafilt, hogy a fogyasztókat a koffein által nyújtott hatáson felül "stimulálják". Az egészségügyi hatóság a közelmúltban tartott razziát a főváros, Kuala Lumpurtól nem messze fekvő Gombakban működő terjesztő cégnél. Az egészségügyi minisztérium egyik alkalmazottja elmondta, hogy a vállalat magánembereket bérelt fel a termék kis mennyiségekben történő terjesztésére, hogy így kerülje el a rendvédelmi szervek vizsgálódását.

"A nyomozás kiderítette, hogy a terjesztő azzal az állítással próbálta megtéveszteni a közvéleményt, hogy a kávékeverék energiatöbbletet ad a fogyasztónak, ezen kívül pedig jó hatással van a férfiakra" - tette hozzá a tisztviselő.

A maláj hatóságok két évvel ezelőtt könyvelhették el eddigi legnagyobb gyógyszerfogásukat, amikor legalább négymillió dollár értékű, merevedési zavar elleni hamis készítményt foglaltak le, amelyet "Miagra" néven forgalmaztak. A kék színű, eredeti gyógyszerhez nagyon hasonló hamisított tablettákat a maláj és a thai piacokra szánták.

Copyright AFP [2009] / Translation Medipress

2009.07.17 00:02:00

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések