Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Potencianövelővel dúsított kávét foglaltak le

kategória: Erektilis diszfunkció, Férfi problémák, Gyógyszerészet

Több mint 20 000 dollár értékű kávét foglaltak le a malajziai egészségügyi hatóságok, amelybe sildenafilt, a merevedési zavar kezelésére alkalmazott népszerű gyógyszer fő hatóanyagát keverték.

"A kávékeveréket tasakokban árulták az egész országban" - nyilatkozta az egyik tisztviselő a New Sunday Times napilapnak. "Munkatársaim 900 dobozt foglaltak le, amelyek több mint 9000 ilyen kávékeveréket tartalmazó tasakot rejtettek. A dobozokat 80 ringittért (23 dollár) árusították" - mondta a szakember, aki a kérdéses kávé márkájáról nem kívánt nyilatkozni.

A rendvédelmi szerv munkatársai elmondták, hogy azért keverték a kávéba a sildenafilt, hogy a fogyasztókat a koffein által nyújtott hatáson felül "stimulálják". Az egészségügyi hatóság a közelmúltban tartott razziát a főváros, Kuala Lumpurtól nem messze fekvő Gombakban működő terjesztő cégnél. Az egészségügyi minisztérium egyik alkalmazottja elmondta, hogy a vállalat magánembereket bérelt fel a termék kis mennyiségekben történő terjesztésére, hogy így kerülje el a rendvédelmi szervek vizsgálódását.

"A nyomozás kiderítette, hogy a terjesztő azzal az állítással próbálta megtéveszteni a közvéleményt, hogy a kávékeverék energiatöbbletet ad a fogyasztónak, ezen kívül pedig jó hatással van a férfiakra" - tette hozzá a tisztviselő.

A maláj hatóságok két évvel ezelőtt könyvelhették el eddigi legnagyobb gyógyszerfogásukat, amikor legalább négymillió dollár értékű, merevedési zavar elleni hamis készítményt foglaltak le, amelyet "Miagra" néven forgalmaztak. A kék színű, eredeti gyógyszerhez nagyon hasonló hamisított tablettákat a maláj és a thai piacokra szánták.

Copyright AFP [2009] / Translation Medipress

2009.07.17 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Étrendi tanácsok időseknek

Bár "az öregség nem betegség" mondás igaz, de azért nem árt figyelembe venni az időskorban bekövetkező élettani változásokat, amikor egészséges és tápláló étrendet szeretnénk kialakítani idős családtagjainknak vagy magunknak.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések