Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Potencianövelő a sárga húsú görögdinnye!

kategória: Erektilis diszfunkció, Férfi problémák, Gyógyszerészet

A görögdinnye héja természetes potencianövelő, hatása hasonlít a "kék gyémántként" ismert gyógyszeréhez.

A görögdinnye húsa és héja citrullint tartalmaz, mely nagy mennyiségben fogyasztva befolyásolja testünk enzimjeinek működését. A citrullin a szervezetben argininné alakul, amely aminosav jó hatással van a szívre, a keringési és immunrendszerre. A merevedési zavarra használt gyógyszerekhez hasonlóan segít ellazítani és kitágítani az ereket.

A kutatók most igyekeznek kitenyészteni egy olyan görögdinnyét, amelyben magasabb a citrullin koncentrációja. Ebből a fito-tápanyagból 60 százalékkal több található a héjban, mint a gyümölcshúsban. A sárga húsú fajtában található a legtöbb. Sajnos azonban igen nagy mennyiséget, akár 1-1,5 kg-ot is el kell fogyasztani ahhoz, hogy a citrullin a kívánt szintre emelje az arginin szintjét.
A citrullin úgynevezett alfa-aminosav, a vegyület neve a latin citrullusból származik, mely görögdinnyét jelent. Először 1930-ban izolálták a gyümölcsből. A citrullin-malát formában forgalmazott citrullint táplálék-kiegészítőként használják az atléták az izomfáradtság csökkentésére.

2008.10.18 14:00:37

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Cukorbetegség

Cukorbetegség és más betegségek

Diabétesz mellitusban, különösen rossz anyagcsere-helyzet esetén, gyakrabban lépnek fel fertőzések. Ilyenkor jól kezelt betegnél is felborulhat a szénhidrát-háztartás. Kezelt betegekben az anyagcsere-kisiklás leggyakoribb oka valamilyen fertőzés.

tovább

Tippek:

A szájhigiéniának is van köze a szívinfarktushoz. A fogszuvasodás közvetetten gyengíti az immunrendszert, és árt az artériáknak, a szívinfarktus kialakulásában is lehet szerepe. A rendszeres fogmosás mellett a fogselyem használata is ajánlott.


Szponzorált hirdetések