Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Potencianövelő a sárga húsú görögdinnye!

kategória: Erektilis diszfunkció, Férfi problémák, Gyógyszerészet

A görögdinnye héja természetes potencianövelő, hatása hasonlít a "kék gyémántként" ismert gyógyszeréhez.

A görögdinnye húsa és héja citrullint tartalmaz, mely nagy mennyiségben fogyasztva befolyásolja testünk enzimjeinek működését. A citrullin a szervezetben argininné alakul, amely aminosav jó hatással van a szívre, a keringési és immunrendszerre. A merevedési zavarra használt gyógyszerekhez hasonlóan segít ellazítani és kitágítani az ereket.

A kutatók most igyekeznek kitenyészteni egy olyan görögdinnyét, amelyben magasabb a citrullin koncentrációja. Ebből a fito-tápanyagból 60 százalékkal több található a héjban, mint a gyümölcshúsban. A sárga húsú fajtában található a legtöbb. Sajnos azonban igen nagy mennyiséget, akár 1-1,5 kg-ot is el kell fogyasztani ahhoz, hogy a citrullin a kívánt szintre emelje az arginin szintjét.
A citrullin úgynevezett alfa-aminosav, a vegyület neve a latin citrullusból származik, mely görögdinnyét jelent. Először 1930-ban izolálták a gyümölcsből. A citrullin-malát formában forgalmazott citrullint táplálék-kiegészítőként használják az atléták az izomfáradtság csökkentésére.

2008.10.18 14:00:37

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Emlékezet - és a memóriatesztek

Az emlékezet talán az egyik leghétköznapibbnak tűnő pszichológiai folyamat, megismerése mégis fontos mindannyiunk számára. A memória felosztása és mérése választ adhat arra, hogy miként emlékezünk, és mekkorák az egyéni különbségek.

tovább

Tippek:

A piaci és főként haza zöldségek frissebbek, ezért nagyobb vitamintartalmuk. Ha nyugdíjas, kihasználhatja a délelőtött, a piac általában szerdán délelőtt a legolcsóbb.


Szponzorált hirdetések