Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Postások a bioterrorizmus ellen

kategória: Fertőző betegségek, Gyógyszerészet

Nemcsak a lépfene (anthrax), hanem az ellene ható antibiotikum, a doxycyclin is postázható lesz.

Minneapolisban az egészségügyi szakemberek azt tervezik bevezetni, hogy a postások készenléti antibiotikumot, doxycyclint hordjanak maguknál. Így lépfene-küldemény esetén védve vannak, valamint elsősegélyben részesíthetik a város lakóit.

"A levélhordók készek segíteni vészhelyzet esetén" - mondta az Egészségszolgálat titkára, Michael Leavitt. A kormány felkészült a bioterrorizmus csapásaira, egész antiobiotikumkészlet áll rendelkezésre. Arra azonban még nincsenek felkészülve, hogy vészhelyzet esetén a város lakóihoz gyors ütemben eljuttassák. A gyorsaság azonban kulcsfontosságú: a belélegzett lépfene kórokozója ellen a legbiztosabb védelem, ha 48 órán belül antibiotikumvédelemben részesítik a fertőzötteket.

Az ötleten felbuzdulva próbát tettek Seattle-ben, Philadelphiában és Bostonban. A szabadságon lévő postásokat vonták be a próba-kiszállításba. Az ötven önkéntes levélkihordó mintegy 53 000 háztartásba juttatta el 8 óra leforgása alatt az üres tesztflakonokat. Az önkéntesek, akik részt vesznek a projectben, speciális képzésben részesülnek. Természetesen megfelelő kondícióval is kell rendelkezniük, a szállítás optimalizálása érdekében. Szigorúan tilos a maguknál hordott antibiotikum egyéb célra történő felhasználása.

Még a Gyógyszer és Élelmiszer Ellátási Hivatal jóváhagyására van szükség, és Minneapolis felkészül a bioterrorizmus elleni harcra.

2008.10.28 09:55:26

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

A bélflóra (mikroflóra, microbiota) funkciói

A vastagbél működése és az emberi egészség között igen szoros a kapcsolat. A káros anyagcseretermékeket termelő rothasztó mikrobák tartós túlsúlya egészségkárosító, míg a humánbarát probiotikus csírák az ilyen károsító tényezők ellen hatnak.

tovább

Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!


Szponzorált hirdetések