Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Porcelánok a színházban

kategória: Programajánló

Porcelánvarázslat címmel rendezett kiállítást a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. a veszprémi Petőfi Színház aulájában péntektől a teátrum legújabb bemutatója, a Marica grófnő című Kálmán Imre-operett premierje tiszteletére. A tárlat egy része a manufaktúra széles termékkínálatát igyekszik reprezentálni, egy vitrinben pedig kizárólag porcelán órákat láthat a közönség. A félköríves, finom aprólékossággal megfestett asztali órák elegáns kiegészítői a főúri enteriőrnek, kiválóan illenek az operett hangulatához.

A falon a kézi porcelánfestés csúcsát jelentő porcelánképek kaptak helyet. A művészi igényességű remekművek igen ritkán láthatók ilyen nagy számban kiállítva, a porcelánlapokra festett, elsősorban virágot ábrázoló egyedi képeket ugyanis a porcelánmanufaktúra nem helyezi fő profilja, a dísztárgyak és a szerviztárgyak elé.
A színházhoz kapcsolódó tárgyak sem hiányozhatnak a tárlatról: álarcok, karneváli figurák idézik meg Velence hangulatát, és egy speciális válogatás teszi teljessé a kiállítást. Ez utóbbi darabjai között megtalálhatóak a klasszikus színdarabok ikonikus alakjai, többek között Hamlet, Cyrano de Bergerac és Ophelia, de Déryné sem hiányozhat a kiállított porcelánfigurák közül.

2012.02.12 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Csökkent munkaképesség - Leszázalékolás

  Milyen formában dolgozhat tovább, vagy milyen pénzbeli ellátásra tarthat igényt az a dolgozó, akinek egészségi állapota betegség vagy baleset következtében annyira leromlik, hogy munkakörének feladatait többé nem tudja ellátni?

  tovább

  Tippek:

  Egészségtelen csak egy kávéval kezdeni a napot. Serkenti a gyomorsav termelését, károsítja a gyomrot, hosszabb távon akár gyomorfekélyhez is vezethet. Legalább tejet öntsünk hozzá.


  Szponzorált hirdetések