Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Porcelánok a színházban

kategória: Programajánló

Porcelánvarázslat címmel rendezett kiállítást a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. a veszprémi Petőfi Színház aulájában péntektől a teátrum legújabb bemutatója, a Marica grófnő című Kálmán Imre-operett premierje tiszteletére. A tárlat egy része a manufaktúra széles termékkínálatát igyekszik reprezentálni, egy vitrinben pedig kizárólag porcelán órákat láthat a közönség. A félköríves, finom aprólékossággal megfestett asztali órák elegáns kiegészítői a főúri enteriőrnek, kiválóan illenek az operett hangulatához.

A falon a kézi porcelánfestés csúcsát jelentő porcelánképek kaptak helyet. A művészi igényességű remekművek igen ritkán láthatók ilyen nagy számban kiállítva, a porcelánlapokra festett, elsősorban virágot ábrázoló egyedi képeket ugyanis a porcelánmanufaktúra nem helyezi fő profilja, a dísztárgyak és a szerviztárgyak elé.
A színházhoz kapcsolódó tárgyak sem hiányozhatnak a tárlatról: álarcok, karneváli figurák idézik meg Velence hangulatát, és egy speciális válogatás teszi teljessé a kiállítást. Ez utóbbi darabjai között megtalálhatóak a klasszikus színdarabok ikonikus alakjai, többek között Hamlet, Cyrano de Bergerac és Ophelia, de Déryné sem hiányozhat a kiállított porcelánfigurák közül.

2012.02.12 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Szépkorúak, százévesek

  A kutatók szerint az emberek életideje akár 115-120 év is lehetne. Kevesen vannak azonban olyan szerencsések, akik megközelítik ezt, átlépik századik életévüket. Néhányukat felkerestem, hátha elleshetek valamit a titkaikból.

  tovább

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


  Szponzorált hirdetések