Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Pollenhelyzet - allergiások, figyelem!

kategória: Allergia

Az idő melegedésével erősödött a pollenterhelés, egyes allergén növények pollenkoncentrációja néhány városban elérte a tüneteket okozó szintet - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) Aerobiológiai Monitorozási Hálózatához eddig beérkezett adatok alapján a mogyoró virágporának mennyisége mindenhol elérte a tüneteket okozó közepes szintet, sőt a hét második felében Miskolcon, Pécsett és Zalaegerszegen már magas koncentrációt is mértek.


Az éger virágporának koncentrációja is több helyen elérte a közepes, illetve Pécsett vasárnap a magas szintet. A baranyai megyeszékhelyen a ciprus- és tiszafafélék pollenszemeiből is tüneteket okozó mennyiséget mértek. A pollencsapdákban a mogyoró, az éger, a ciprus- és tiszafafélék, valamint a juhar pollenszemei mellett már a kőrisét is regisztrálták. Ha enyhe és száraz maradna idő, akkor az allergiásoknak számítaniuk kell arra, hogy tüneteik erősödni fognak.

Animáció: HáziPatika.com

2013.03.09 00:02:00

forrás: MTI


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések