Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Sugártámadás a szuperbaktériumok ellen

kategória: Fertőző betegségek

A belfasti Queen's Egyetem munkatársai egy új módszert fejlesztettek ki, melynek segítségével elpusztíthatók az olyan kórházban előforduló szuperbaktériumok, mint a Pseudomonas aeruginosa, a Clostridium difficile, és a meticillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA).

A Plos One oldalain egy hideg plazmasugarat fejlesztő módszert mutattak be, melyben a hatóanyag gyorsan eljut a baktériumok termelte biofilmig. Ez a vékony réteg tartja össze a telepet, és ez felelős a hagyományos antibiotikumokkal szembeni ellenállókészségért is. A gázkeverék több baktériumfajjal képes reagálni, az olyan közegészségtanilag jelentősekkel is, mint a Pseudomonas aeruginosa, a Clostridium difficile vagy az MRSA, melyek különben komoly következményekkel járó kórházi fertőzések forrásai lehetnek.

A magányos baktériumokkal szembeni gyógyszerek hatástalanná válhatnak, amint ezek az élőlények csoportosulásokat alkotnak. A közösen kialakított vékony réteg (biofilm) nem engedi az antibiotikumoknak, hogy eljussanak a hatás helyére. A kórházban jelen lévő törzsek mintegy 1000-szer jobban tolerálják a forgalomban lévő antimikrobás szereket, mint az azon kívüli közegben élők.

Bill Graham professzor és munkatársainak módszere az olyan komplikációk megelőzésében segíthet, mint a cisztás fibrózisos betegek Pseudomonasszal történő fertőzése vagy a sebfertőzések, illetve a legyengült betegek kórházi ellátása során kialakuló infekciók.

2012.10.10 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

Bár még nem teljesen tisztázott a hatásmechanizmus, az azonban biztos, hogy a fokhagyma vérnyomáscsökkentő. A megfelelő hatáshoz azonban napi 2 nyers gerezdet kell elfogyasztani! Időnként megéri, de az orvosi kezelést nem helyettesíti!

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések