Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Pinokkió gyógyít!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Pinokkió történetét a Szent János Kórházban mutatták be az Aranyló Színház tagjai a beteg gyereknek a K&H gyógyvarázs támogatásával.

Az országos gyermekszórakoztató mesejátékot 15 állomáson adják elő.
A K&H Csoport gyógyvarázs programjával elsősorban eszközbeszerzési lehetőséggel igyekszik segíteni a gyermekgyógyító intézmények orvosainak, ápolóinak munkáját. Mivel a korszerű műszerezettség mellett a gyógyulást a kis betegek lelkiállapota is befolyásolja, ezért a cég szórakoztató mesejátékkal és ajándékokkal szeretne a kórházban gyógyuló kiskirályoknak boldog perceket szerezni. Az anyagi támogatás mellett a pénzintézet ezzel is kíván tenni azért, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek.

A művészek 2008. június 26-án a Szent János Kórház Gyermekosztályán szórakoztatták a kis betegeket. Az előadás mellé a bank helyi fiókvezetője ajándékokkal kedveskedett nekik.
A kórház gyermekosztályán még nem járt a meseprogram, azonban az intézmény a 2006-ban bekerült a K&H gyógyvarázs díjazottai közé, így 2,8 millió forint értékben vásárolhatott egy darab bilirubin-koncentráció mérőt és egy kékfény-terápiás lámpát.

A program az elmúlt évek során összesen 58 helyszínen több mint 2 000 gyermeknek csalt mosolyt az arcára.

2008.07.07 10:21:43

forrás: HáziPatika.comSzponzorált hirdetések